https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: V občini Puconci počastili kulturo

10.02.2023 ob 6:05  

V organizaciji Turistično kulturno športnega društva Pečarovci je na kulturni praznik potekala osrednja slovesnost v občini Puconci. Zapela je vokalna skupina Lenčice, prebirala pa so se literarna dela Franceta Prešerna in lokalnih avtorjev.


Župan Uroš Kamenšek je ob tej priložnosti z občani delil nekaj svojih misli o kulturi: »Kultura je v najširšem smislu kakovost našega bivanja, kar pa ne pomeni samo materialnih dobrin, pač pa tudi medčloveške odnose. In slednji se plemenitijo prav s kulturo v ožjem pomenu besede, še posebej z umetnostjo. Če bi imeli več kulture, ne bi bili v situaciji, kot smo danes. Kultura nas je obdržala in je temelj narodne zavesti, temelj naše ožje skupnosti kot tudi države, ki smo jo ustvarili. Iz sedanjega, ne ravno rožnatega stanja v družbi, nas lahko izvleče prav kultura - kultura na vseh ravneh - kultura odnosov do soljudi, kultura odgovornosti za skupno dobro, kultura bivanja v skladu z okoljem … in prav to so teme, s katerimi se umetnost najbolj intenzivno ukvarja. Zato kulturni praznik ni praznik umetnosti, kot bi kdo zmotno mislil, pač pa je praznik ozaveščenega in odgovornega odnosa do življenja in skupnosti.«

Podpredsednica Zveze kulturnih in turističnih društev občine Puconci, Milena Kuhar je v okviru literarnega natečaja, ki je tokrat potekal pod naslovom »Človek prijatelj človeku,« podelila nagrade in priznanja udeležencem natečaja.

Na natečaju je sodelovalo petnajst avtorjev z devetnajstimi literarnimi prispevki. Komisija je med najboljših pet uvrstila naslednja dela Liza, Ksenija Šešerko, Tisti, ki ostane, Štefka Bohar, Prijatelj, Iva Forjan, Človek prijatelj človeku, Alea Huber in Človek prijatelj človeku, Ela Wolf.

* Vir: Razvojni zavod občine Puconci

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.02.2023 ob 17:12 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.