https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Ljutomerčani se bodo pomerili s Sevnico

10.2.2023  

Po izpadu iz pokalnega tekmovanja se bodo futsalerji ljutomerskega Meteorplasta ŠIC bara osredotočili na končnico prvenstva v 1. slovenski futsal ligi. Do končnice so preostali še štirje krogi rednega dela prvenstva, Ljutomerčani pa imajo zagotovljeno najmanj tretje mesto (36 točk), ki vodi v četrtfinale in prinaša prednost domačega igrišča proti šestouvrščeni ekipi. Za to mesto so v igri tudi še Sevničani, ki bodo nasprotnik v petek v dvorani ŠIC Ljutomer. Tekma se bo pričela ob 20.30.

V kolikor bi Ljutomerčani želeli po rednem delu osvojiti vsaj drugo mesto na razpredelnici, bi morali dobiti vse štiri preostale dvoboje rednega dela prvenstva. Nasprotniki pa bodo Sevnica (doma), Siliko Vrhnika (v gosteh), Dobovec (doma) in Mlinše (v gosteh). Izredno zahteven razpored, saj se Sevnica in Mlinše borita za četrtfinale in s tem sigurni obstanek v ligi, Siliko in Dobovec pa sta doslej zbrala več točk od Ljutomerčanov in sta trenutna polfinalista, ki bosta svoje nasprotnike dobila po odigranih četrtfinalnih obračunih.

»Gremo tekmo po tekmo. Ne obremenjujemo se s točkovnim izkupičkom. V vsako tekmo vstopamo z željo po zmagi,« pove trener ljutomerskega moštva Robert Grdović. V tem tednu, pred tekmo s Sevničani, je s svojimi varovanci opravil le en trening, pa še na tem so nekateri igralci manjkali. Zaradi številnih tekem, reprezentančnih obveznosti in poškodb so bili odsotni. »Zato boljše, da smo jim dali prosto, da so se lahko spočili,« doda Grdović.

S Sevnico so se igralci Meteorplasta ŠIC bara v tej sezoni merili dvakrat. V Sevnici so zmagali s 6:3, v Ljutomeru pa 9:3. »Ti dve zmagi nas ne smeta uspavati. Od januarja naprej spremljamo povsem drugo Sevnico, ki je v štirih tekmah zabeležila tri zmage. Med drugim so Sevničani premagali tudi prvaka,« opozarja Grdović. Sevničanom se pridružil izkušeni Uroš Martič, ki je v preteklosti nosil tudi dres z državnim grbom, skupaj s Sebastijanom Drobnetom, ki je Ljutomerčanom v dveh tekmah zabil štiri zadetke, pa tvorita odličen par, ki s svojim znanjem in izkušnjami vlečeta voz Sevničanom proti četrtfinalu. »Če bomo mi pravi, bodo točke ostale doma. A opozarjam, da je tokratni nasprotnik v naletu in si ležernosti ne bomo smeli privoščiti,« še doda Grdović.

V ljutomerski ekipi bodo tokrat manjkali prvi strelec prvenstva Denis Kneževič, Adrijan Trstenjak, Thomas Pihler in Niko Kosec.

* Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      10.02.2023 ob 17:12 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.