https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Prijave na 41. Maraton treh src so odprte

14.02.2023 ob 16:40  

Maraton treh src bo svojo 41. ponovitev doživel v soboto, 20. maja 2023. V Radencih bo ponovno ponudil vse standardne tekaške discipline, športniki vseh starosti pa bodo lahko izbrali tudi preizkušnjo po svoji meri – od pohoda, otroških tekov, nordijske hoje, pa do teka v spremstvu štirinožnih prijateljev.

Maraton treh src z letošnjim letom obeta tudi novosti v spremljevalnem zabavnem programu. Za dva večera bučnega dogajanja bo letos poskrbela Občina Radenci, ki bo na oder v parku Radenci privabila znana glasbena imena, ki bodo množico tekačev, navijačev in drugih obiskovalcev zabavali pozno v noč.

»Naša zaveza zeleni prihodnosti in krožnemu gospodarstvu ostaja. Prav tako pa Maraton treh src ostaja zvest najvišji kakovosti organizacije športnega dogodka, ki jo je z odlično oceno prepoznala tudi Evropska atletska zveza. To je del našega DNK, ki si ga delimo tudi z lokalno skupnostjo. Veseli smo, da nas Maraton treh src povezuje in s sodelovanji vsako leto skupaj rastemo,« je povedal Boštjan Gerlec, predsednik organizacijskega odbora 41. Maratona treh src.

Učiteljice, Lidija Bačić in Jan Plestenjak

»Danes je ta dogodek že tako obsežen in pomemben, da se nam je zdelo prav, če na večerni koncert povabimo zares slovite glasbene izvajalce in poskrbimo, da dobro vzdušje ob startu traja vse do poznih večernih ur,« je povedal Roman Leljak, župan občine Radenci. V soboto se boste tako zabavali ob glasbi Učiteljic in Lidiji Bačić. A Maraton treh src se zares začne že večer prej, ko velika večina tekačev prevzame svoje startne številk. »Verjamem, da bo samostojni glasbeni koncert Jana Plestenjaka za zaključek dneva pred maratonom dovolj velika motivacija in prava spremljava za lahke noge v soboto,« še dodaja župan.

Maraton treh src je najstarejši maraton pri nas in tem delu Evrope, a s svojim poslanstvom ostaja vedno mlad in svež športni dogodek. Je edini maraton v Sloveniji, ki poleg standardnih disciplin (tek na 5, 10, 21 in 42 km) ponuja tudi tekmovanje v nordijski hoji, rekreativni pohod, otroške teke in edinstven tek s kužki. Lani si je kot prva tekaška prireditev pri nas prislužil tudi naziv »ZERO WASTE prireditev«, ki jim ga je v lanskem letu podelilo društvo Ekologi brez meja.

Prek spletne strani Maratona treh src prijava posameznikov za tekaške discipline znaša 39 evrov (Maraton Radenska Classic, Polmaraton Radenska Medium, Tek Radenska Naturelle ali Oazin tek), za Nordijsko hojo pa 32 evrov. Cenejše prijave se končajo z 19. aprilom, ko se zaključuje tudi prijava tekaških skupin (min. 10 tekačev) po ceni 37 evrov na posameznika.

* Foto: arhiv Pomurec

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.02.2023 ob 17:22 Karel K. gost

      Joj pa Pahor takrat še ne bo okreval po operaciji prostate in se teka ne bo mogel udeležiti. Če njega ne bo, potem prireditev ne bo veljala, ne bo popolna.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.02.2023 ob 23:37 eva gost

        When they start saying again, "Ladies and Gentlemen" at online work, then I will return, but not until then! Florida is a common sense conservative state where most people have brains! Open The Link————————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐉𝐨𝐛𝐬𝐑𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      14.02.2023 ob 20:23 gost

      Tudi natepavanje psov je po vase ful kul. Tega mi bedaki ne razumemo.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.02.2023 ob 10:08 Pistane gost

      Pravo Radenci,vse odlično dobro pa bi bilo,da bi še dali tudi kakšen narodno zabavni ansambel,da bi ispolnili tudi želje ljudi po tej glasbi,se pravi ,da klub nekim preprekam ,ki se dogajajo na relaciji župan svetniki se razmišlja o Radenih,sam sem spremljal občinsko sejo in me je zelo preseneto to dogajanje na seji,kot je bilo videt ,da se ustanavlja neka skupina,ki bo načrtno nasprotovala vsemu kar bo prišlo iz občinske uprave samo ,da se nasprotuje županu in glavna akterja vsega tega sta bivša svetnika,kista sodelovala že pri drugih županih,sami dobro vemo kakšnje so bile Radence takrat ,raspadle od zgoraj in spodaj ,nevem zakaj v tistem času nista bila bolj aktivna ,če imasta danes toliko zapovedat,opazil sem tudi več novih mladih svetnikov,ki se prvič soočajo s občinskimi deli in bodo sčaspma spoznali strankarske igrice ,ki si jih grejo nekateri svetniki,sam sem že dejal ,da je najboljši svetnik tisti ,ki dela za nas občane in ne za stranko,vsi se morajo zavedat, da to kar nasprotujejo neškodijo županu ampak sami sebi ,svojim otrokom in vsem nam ,ki živimo v Radencih,če želite,da bomo živeli v lepšem in bolj urejenem kraju ,zato drugič ,glasujte po svojem in ne po nareku posameznikov

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.