https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

2. Dobrodelni krof Lions kluba Murska Sobota

17.02.2023 ob 10:00  

Lions Klub Murska Sobota že drugo leto zapored organizira v sodelovanju z največjo pomursko pekarno Mlinopek in trgovskim centrom BTC Murska Sobota v petek, 17. in v soboto, 18. februarja 2023, akcijo Dobrodelni krof, v okviru katere bodo delili krofe na humanitarni tržnici v trgovskem centru BTC v Murski Soboti v zameno za prostovoljne prispevke za družino v stiski.


Krofe, ki jih bo prispeval Mlinopek, bodo podarili tudi stanovalcem domov starejših v Beltincih, Puconcih, Kuzmi, v Radencih stanovalcem DSO Lendava, na Hodošu in osebju, ki skrbi zanje. S krofi bodo obdarili tudi varovance Kriznega centra za mlade in Centra za brezdomne v Murski Soboti. Dobrodelno akcijo so letos razširili tudi na pomurska podjetja.

Lani so v Lions klubu Murska Sobota skupaj z dobrimi ljudmi izvedli eno izmed najuspešnejših akcij kluba – Dobrodelni krof 2022, s katero so zbrali neverjetnih 3.795,31 € in fantku iz socialno ogrožene družine izpolnili dolgoletno željo po lastni otroški sobi, ki mu je oče samohranilec žal ni mogel uresničiti. Tudi v letu 2023 v Lions klubu Murska Sobota živijo, dihajo in delajo z mislijo, ki pravi: »LIONIZEM je posluh za sočloveka v stiski«. V lanskem letu se je sodelovanje s Centrom za socialno delo Murska Sobota pokazalo za zelo uspešno, zato so jih tudi letos poprosili za pomoč pri iskanju družine v stiski, ki je pomoči najbolj potrebna.

Tako so se v Lions klubu Murska Sobota odločili, da v sodelovanju z največjo prekmursko pekarno Mlinopek nadaljujejo s humanitarno akcijo z imenom »Dobrodelni krof«. En del krofov bodo podarili stanovalcem domov za starejše in drugim organizacijam, drugi del pa bodo na humanitarni tržnici v trgovskem centru BTC v zameno za prostovoljne prispevke oplemenitili, da zberejo čim več denarja za družino v stiski. Pekarna Mlinopek bo za dobrodelno akcijo po ugodni ceni prispevala najboljše prekmurske krofe. Od tega bodo v Lions klubu Murska Sobota nekaj čez 600 krofov podarili. Na pustni torek, 21. februarja bodo namreč s krofi razveselili stanovalce in zaposlene v domovih za starejše v Beltincih, Puconcih Kuzmi, Radencih (stanovalci DSO Lendava) ter na Hodošu in osebju, ki skrbi zanje. S krofi bodo obdarili tudi varovance Kriznega centra za mlade in Centra za brezdomne v Murski Soboti. 

Preostanek krofov bodo v zameno za prostovoljne prispevke v petek, 17. in v soboto, 18. februarja 2023, delili na humanitarni tržnici v trgovskem centru BTC v Murski Soboti, za katero bo 200 krofov prispeval tudi trgovski center BTC Murska Sobota. Dobrodelna tržnica bo v petek odprta med 15.00 in 19.00, v soboto, pa med 9.00 in 13.00. Zbrana sredstva bo Lions klub Murska Sobota v sodelovanju s Centrom za socialno delo Murska Sobota podelil družini, ki je v socialni stiski.

V okviru akcije Dobrodelni krof pa bodo v Lions klubu Murska Sobota na pustni torek, 21. februarja 2023 po predhodnem naročilu in v zameno za prostovoljne prispevke v sodelovanju s podjetjem Carthago iz Odranec en del krofov dostavili pomurskim podjetjem. Omenjeno podjetje bo za razvoz krofov zagotovilo udoben in atraktiven avtodom Carthago Liner for two. Naročila krofov zbirajo do petka, 17. februarja 2023, do 15. ure.

V Lions klubu Murska Sobota pomagajo že 32. leto in verjamejo, da bodo tudi tokrat s skupnimi močmi narisali nasmeh na številne obraze.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.