https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Izvolili predsednika sveta romske skupnosti

21.02.2023 ob 9:00  

Včeraj je potekala konstitutivna seja Sveta romske skupnosti Republike Slovenije, ki jo je na podlagi določb zakona o romski skupnosti sklical Urad vlade RS za narodnosti.


"Na konstitutivni seji so bili prisotni vsi člani in članice Sveta romske skupnosti Republike Slovenije, ki jih je v svet imenovala Zveza Romov Slovenije, to je 14 članov in članic. Izvoljeni predstavniki in predstavnice romskih skupnosti v svetih samoupravnih lokalnih skupnosti svojih 7 članov oziroma članic v Svet romske skupnosti Republike Slovenije na volitvah, ki so potekale 14. februarja 2023, niso izvolili.

Za predsednika sveta je bil predlagan en kandidat, to je Jožef Horvat Sandreli, ki je bil izvoljen z vsemi glasovi članov sveta. Pri volitvah ni bilo ugotovljenih nobenih nepravilnosti. Z izvolitvijo Jožefa Horvata Sandrelija za predsednika Sveta romske skupnosti Republike Slovenije je bil svet na novo konstituiran," sporočajo iz Urad Vlade Republike Slovenije za narodnosti.

* Foto: Urad Vlade RS za narodnosti

 

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      21.02.2023 ob 10:04 gost

      Mandatar romskega parlamenta Horvat pa že zdaj se malo nerazmeče od debelosti.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      21.02.2023 ob 10:39 Dillinka gost

      Jeee ka pa ges Dillinka??? Ka ga je tou za nekšoga sardele???

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.02.2023 ob 10:45 kilonja gost

      Romuni so prišli po dinare .

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      21.02.2023 ob 12:31 gost

      Show Indija Koromandija se nadaljuje.

      6 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.