https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ODBOJKA

Mateja Kadiš, kapetanka murskosoboških odbojkaric: V prihodnosti želimo igrati v prvi ligi

Murska Sobota, 25.11.2011  

Odbojkarice Murske Sobote so odlično začele novo sezono v drugi državni odbojkarski ligi. Potem ko so še lani skoraj do zadnjega trepetale za obstanek, so v letošnji sezoni v prvih sedmih krogih zabeležile pet zmag in dva poraza, kar zadošča za trenutno četrto mesto. O začetku sezone, ciljih in ambicijah smo se pogovarjali s kapetanko Matejo Kadiš.


Murskosoboške odbojkarice so v lanski sezoni v 22. krogih dosegle devet zmag in trinajst porazov, kar je pomenilo osvojeno deveto mesto in bi morale igrati v ligi za obstanek. Po spletu okoliščin in odpovedih nekaterih klubov bo tako imenovane mini lige ni prišlo in odbojkarice Murske Sobote so avtomatsko brez boja ostale v ligi.

Medtem se je odigrala že približno tretjina nove sezone, v kateri pa je slika povsem drugačna. Po sedmih krogih imajo murskosoboške odbojkarice že pet zmag in le dva poraza, kar pomeni trenutno visoko četrto mesto. In kako je z začetkom zadovoljna njihova kapetanka Mateja Kadiš? "Po sedmih krogih smo v klubu s prikazanim zadovoljni, žal nam je edino prve tekme, proti mariborski ekipi Nova KBM in tekme proti ekipi iz Braslovč, kjer nismo našle pravega načina do zmage ali osvojitve vsaj točke. Na omenjenima tekmama je bilo naše nihanje v igri precej vidno, zato si s trenerjem Davorinom Čelešem prizadevamo, da bi nihanje čim prej zmanjšale oziroma odpravile," pravi Kadiševa.

Konkurenca v drugi ligi je letos nekoliko slabša

V lanski sezoni v drugi ligi dominirale odbojkarice Keme Puconci, ki so zmagale prav na vseh ligaških tekmeh in tako dosegle rekord, v letošnjem letu pa se to več ne more ponoviti, saj v ligi ni več neporažene ekipe. Kakšna je torej konkurenca letos glede na lansko sezono? "Menim, da je konkurenca nekoliko slabša v sredini in spodnji polovici lestvice druge državne odbojkarske lige, če primerjam z lansko sezono in da smo tudi same, po trenerjevih besedah, nekoliko napredovale predvsem v svoji izkušenosti. V zgornji polovici lestvice menim, da bo letos še bolj napet boj za prva mesta," meni Kadiševa.

Letos končati v prvi polovici lestvice, prva liga enkrat v prihodnosti

Murskosoboške odbojkarice so zdaj že okusile letošnjo konkurenco, tako da si že lahko predstavljajo, kje bi lahko pristale ob koncu sezone. "Po trenerjevih besedah je to prva polovica lestvice, seveda pa upamo in se bomo potrudile po svojih najboljših močeh da dosežemo najboljše," pravi Kadiševa.

Kaj pa v primeru, da bi se sezona odvijala tako, da bi bila priložnost za uvrstitev v prvo ligo? "Vsaj za letošnjo sezono tovrstnih ambicij nimamo, saj si želimo v drugi ligi nabirati izkušnje, zmanjšati nihanja v igri, se posvetiti individualni tehniki vsake posameznice in izboljšati določene elemente v naši igri. Če bi rekla, da enkrat v prihodnosti nimamo želje okusiti tekmovalnega duha prve lige, bi bila to seveda laž in seveda verjetno ni ekipe, ki bi trdila nasprotno," zaključuje Kadiševa.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.