https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Nov klicni center za pomoč pacientom

28.02.2023 ob 13:30  

Jutri bo začel delovati nacionalni klicni center, namenjen pomoči državljanom pri iskanju osebnega zdravnika in pomoči pri reševanju organizacijskih in administrativnih težav, ki jih pogosto povzroča kompleksnost našega zdravstvenega sistema.

V sredo ob 12. uri bo začel delovati klicni center za pomoč uporabnikom zdravstvenega sistema. Brezplačna telefonska številka 080 18 01 bo namenjena pomoči državljanom pri iskanju osebnega zdravnika, podpori pri aplikaciji zVEM in naročanju, je sporočilo ministrstvo za zdravje.

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je na novinarski konferenci uvodoma povedal, da gre za pilotni projekt, ki bo nudil podporo in pomoč pri organizacijskih in administrativnih težavah uporabnikov, ki so se doslej z vprašanji o iskanju osebnega zdravnika klicali razne druge telefonske številke. Projekt bo načeloma trajal dva meseca in bo stal 38.500 evrov. Na voljo bodo izkušeni agenti na 40 linijah, vsak dan od 9. do 16. ure.

Ljudem ne uspe pridobiti informacij o terminih ali lokacijah naročanja, izzivi ostajajo pri dostopnosti do informacij zdravstvenega sistema, o prostih pediatrih, ginekologih, je izpostavila Vesna Marinko. Številke so sicer javno dostopne, a jih ljudje iz najrazličnejših razlogov ne uspejo pridobiti, je še povedala. “Zdravstveni sistem želimo približati ljudem”, hkrati pa razbremeniti zdravstvene delavce.

Tisti brez osebnega zdravnika lahko na številko pokličejo in na liniji jim bodo povedali, kje po so še zdravniki, ki opredeljujejo ali v katero ambulanto za neopredeljene lahko gre. Pacienti težko v sistemu najdejo prave vsebinske informacije, zato ga bo klicni center usmeril na pravo enoto, a, kot je poudaril Bešič Loredan: “To ni čudežni telefon, ki bo pacientu uredil zdravnika.” Teh je v Sloveniji še vedno premalo, a se dogaja, da se v nekaterih ambulantah ali zdravstvenih domovih ne javljajo na telefone. Podatke o takih primerih naj pacienti posredujejo ministrstvu, da se bodo lotili tudi reševanja te problematike.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.02.2023 ob 14:35 kilonja gost

      Loredan znova izziva največjaga mafijaša v SLoveniji ( Janković ) ...Minister, Poplas Susičevi soglasja za izplačilo nagrade ne bo dal...to bo zanimiva telenovela, enkrat se mu je Loredan že uprl pa se je mogel potem opravičiti pred tv kamerami...zdaj pa znova provocira šerifa, hm, to bo napeto .

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.02.2023 ob 18:02 gost

      Med tabo in janusem groznim je že dolgo napeto od zadaj. Edine posledice so potem da sta oba zaprta ko je potrebno na wc.

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      01.03.2023 ob 10:54 gost

      kaj pa je potem tsita druga nova tel. št: 111? tisto je tudi kao za ta namen, ampak zakaj potem 2 različni tel. št? sicer smo že vajeni nepotrebnega kompliciranja, ampak naj bo potem tudi neko pojasnilo.

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.