https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

1. marec je svetovni dan civilne zaščite

01.03.2023 ob 10:20  

Danes je praznik vseh, ki v državi poskrbijo za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in ki ob izrednih razmerah poskrbijo za učinkovito ukrepanje, varujejo človeška življenja, skrbijo za naše premoženje in preprečujejo usodne posledice za okolje.

Danes obeležujemo dan civilne zaščite, ki smo ga v Sloveniji uveljavili takoj po osamosvojitvi leta 1992. Tradicionalno je to tudi priložnost, da izrazimo priznanje najzaslužnejšim in se hkrati zahvalimo vsem poklicnim in prostovoljnim reševalcem, pripadnikom civilne zaščite, pa tudi ostalim strukturam (policistom in vojakom) za napore in prizadevanja pri opravljanju nalog zaščite, reševanja in pomoči.

Bistvo sistema so ljudje, prostovoljci in pripadniki, ki sočloveku pomagajo, da ob ujmah in drugih nesrečah bistveno lažje preživijo najtežje trenutke, ki si prizadevajo, da iz nesreč izidemo s čim manj posledicami in čim manjšo škodo na premoženju. Vse pa odlikujejo velike človeške lastnosti: prostovoljstvo, solidarnost in ljubezen do bližnjega. Zaradi tega in zaradi visoke strokovne usposobljenosti se zato vsi počutimo varne. 

Dejstvo je, da naravne in druge nesreče pomenijo precejšnjo grožnjo varnosti. Kljub obsežni preventivi jih je vsako leto veliko. Narava je še vedno, ne glede na vse civilizacijske dosežke, zelo nepredvidljiva. Vedno znova nam pokaže, kako ranljivi smo. Res pa je tudi, da se v njihovo reševanje in ukrepanje vsako leto vključuje tudi vse več reševalcev in reševalk različnih znanj.

V Republiki Sloveniji imamo sodoben in učinkovit sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami. V ta sistem je vloženega veliko znanja, tako teoretičnega kot praktičnega, izobraževanj in usposabljanj. Ob tem pa se je treba zavedati, da je treba zanj skrbeti in ga stalno nadgrajevati.

V Kongresnem centru na Brdu pri Kranju se bo danes ob 13. uri začela osrednja prireditev ob dnevu civilne zaščite. Zbrane bo nagovoril obrambni minister Marjan Šarec, pripadnikom civilne zaščite bodo podelili tudi priznanja, plakete in kipec civilne zaščite, ki je najvišje priznanje.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      01.03.2023 ob 15:11 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐉𝐨𝐛𝐬𝐑𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐂𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.