https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

ZABAVA

VIDEO: The Margins predstavljajo singel Krasni nori svet

04.03.2023 ob 17:00  

Skupina The Margins predstavlja tretji singel, ki so ga naslovili Krasni nori svet. Kot pravi četverica, je pesem odraz njihovega doživljanja današnjega sveta, v katerem se človek ves čas vrti med optimizmom in pesimizmom, hkrati pa ostaja ujet v negotovosti, ki jo prinaša prihodnost. Če je bila Flora nekoliko bolj kitarsko obarvana, pa ima Krasni nori svet zopet več elektronskih in synth vložkov.


Besedilo je v slovenščini, pesem pa je nastala zelo spontano. "Komad je nastal med improvizacijo na vajah, kjer vsak član doda svoj delček kreativnosti, ki ga v tistem času občuti. V besedilu smo želeli opozoriti na občutke, ki jih trenutno doživljamo kot posamezniki v tem hitrem tempu življenja," pravijo Aljaž, Jože, Luka in Patrik.

Naslov pesmi zelo spominja na knjigo Aldousa Huxleyja, a nima direktne povezave s knjigo, pravi prekmursko-medžimurska skupina: "Sam naslov pesmi ni direktno povezan s knjigo, sta se pa na koncu naslov in vsebina naše pesmi poklopila z nekaterimi motivi iz romana. Današnji svet lahko primerjamo s tistim, ki ga je na nek način že napovedal avtor, saj živimo v tehnološko zelo napredni družbi, potrošništvo in užitek pa za današnjega človeka še vedno predstavljata pot do sreče. Tukaj se sicer pesem in vsebina knjige razlikujeta, a v nenehnem iskanju te zapovedane sreče včasih hitro pozabimo, kaj nas res osrečuje in izpopolnjuje."

Rdeča nit njihovih pesmi tako ostaja enaka kot na prvi plošči Bella Insania, in sicer medsebojni človeški odnosi, ki so veliko krat zapleteni, tako kot je tudi življenje samo. In kako sami doživljajo današnji svet? "Zdi se nam, da konstantno hitimo, stremimo k popolnosti, med seboj tekmujemo in ves čas razmišljamo o stvareh, ki bi jih radi počeli, a hkrati čakamo, da se bo nekaj izjemnega zgodilo. Pozabiti moramo na nerealna pričakovanja in ideje o nekem popolnem življenju in se predvsem naučiti prepoznati preproste trenutke, ki nas bogatijo ter nam resnično prinašajo srečo." 

Prav ob tej misli se The Margins ozirajo v prihodnost, kjer jih že čakajo koncerti, svojo novo glasbo pa bodo lahko tudi v živo predstavili obiskovalcem. "Želimo si ustvariti še več novega materiala in koncertirati na različnih odrih, kjer lahko naše delo predstavimo širši publiki," še dodajajo.

Izvajalec: The Margins
Produkcija in snemanje: Road Production (Andi Gal, Robert Kljajić)
Miks in mastering: Road Production (Andi Gal)

Foto: Alen Hoheger

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.03.2023 ob 20:00 Fanek gost

      Samo tak dele! Top!

      5 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.03.2023 ob 20:27 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐉𝐨𝐛𝐬𝐑𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.03.2023 ob 20:27 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐉𝐨𝐛𝐬𝐑𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.03.2023 ob 21:01 POSLUŠALEC gost

      Tej se pa oblečeni kopajo v plitvi vodi. Nevejo plavati! JOŠKO poleti v plavalni tečaj!!!

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.