https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Na prvi tekmi spomladanskega dela poraz Nafte

2.3.2023  

Na zelenici Športnega parka Ilirija v Ljubljani je bila danes odigrana prva tekma 19. kroga 2. SNL, kjer sta se pomerila ND Ilirija in NK Nafta v gosteh. Srečanje se je končalo s porazom Nafte z 2:0.

ND Ilirija 1911 - NK Nafta 1903 2:0 (0:0)

(Ivkič v 59. min, Poplatnik v 83. min)

Začetna enajsterica ND Ilirija 1911: Dermastija, Zukić, Benkič, Bartolj, Ivkič, Rorič, Novak, Rotar, Djermanović, Škoflek, Poplatnik.

Začetna enajsterica NK Nafta 1903:

Sodniki: Antič Mihael (glavni sodnik), Jug Tadej (1. pomoč), Gornik Nejc (2. pomoč).

Delegat: Šturm Emil.

Število gledalcev: 100.

Rumeni kartoni: Dinnyes (31. min), Botond (55. min), Boros (79. min), Feher (89. min), Tomiček 90. min).

Po zimskem premoru so se na nogometne zelenice vrnili tudi drugoligaši. Nogometno pomlad bosta odprli ekipi Ilirije in Nafte. Obe ekipi sta med premorom doživeli nekaj kadrovskih sprememb. Od Nafte so se poslovnili D. Drk, Ž. Florjanc, D. Brkić in N. Haljeta. Še več sprememb pa se je zgodilo v ekipi Ilirije, ki nadaljevanje sezone pričakuje na četrtem mestu lestvice in s štirimi točkami naskoka pred Lendavčani. Kdo bo boljši v današnjem obračunu?

Gostitelji so si v prvem polčasu priigrali nekaj lepih priložnosti, toda enostavno niso bili v konici napada dovolj uspešni in natančni, da bi se lahko razveselili vodilnega zadetka. Bili so bliže vodilnemu golu kot pa Lendavčani. En rumeni karton je bil v drugem delu prvega polčasa, skupaj 8 podaj iz kota, nekaj prekrškov in lažja poškodba. Na koncu še prosti udarec za Ilirijo. Prvi polčas se je tako končal brez zadetkov. 

V drugem polčasu v 59. minuti Lendavčani niso bili dovolj pozorni pri izbijanju žoge, kar so izkoristili domači ter zadeli gol in povedli z 1:0. V 83. minuti je Ilirija ponovno izkoristila priložnost in povišala vodstvo na 2:0 s Poplatnikom. Tako je na koncu srečanja povsem zasluženo slavila domača ekipa z 2:0. 

Nafta se bo v 20. krogu 2. SNL doma pomerila z Rogaško, v soboto, 11. marca 2023, ob 15.15.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.03.2023 ob 16:05 gost

      Z porazi se lahko znebiš trenera mogoče je tu kaj . se pa bodo vrnili gledalci.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.03.2023 ob 19:09 Milo gost

        Ja seveda, se bodo vrnili gledalci,saj pa gledalci ne ignorirajo tekem zaradi trenerja, ampak zaradi uprave .

        3 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.03.2023 ob 19:51 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐉𝐨𝐛𝐬𝐑𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐂𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        03.03.2023 ob 11:07 gost gost

        Gledalci se bodo vrnili da bodo gledali koga ?!? Saj pa imajo enega domačega igralca (pa še ta je na klopi) in to v 2.ligi, kjer se borijo za sredino lestvice.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      03.03.2023 ob 0:30 Alo gost

      Puno Mađarov v ekipi!?!? Mislin ka če bi iz naših nižjeligašov skup potegnoli nekaj igralcev, bi bijla bokša ekipa! :/. Pa še mogoče kaj gledalcov več bi meli...

      16 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.03.2023 ob 14:13 kilonja gost

      Zdaj pa morem jaz rečti da me že resno boli klinec za ta ugrabljeni klub s strani Madžarov, vsa čast da ima nekaj domačinov službo od tega, ampak klub je več kot 10 služb za domačine, klub bi naj bil tam za NAVIJAČE i za domače nogometaše, za ljudi ki že desetletja dajejo svoj čas, denar in energijo za ta klub . Vsa čast madžarom da so vzpostavili zdrave temelje, pripeljali ekipo do zgodovinskega finala pokala, vsa čast za solidne plače nogometašem, ampak zdaj je že verjetno slepemu in gluhemu jasno da s športnega vidika madžari v Lendavi nimajo prav nobenih ambicij . Neke Cirkulane zmorejo tretjo ligo z domačimi nogometaši, potem to zmore tudi Nafta s prekmurskimi nogometaši in s kakšnim međimurcem . Dajte se vprašat kje je smisel ko boste na naslednji tekmi imeli 60 gledalcev, vem da vas boli kur.ec za navijače in je vaše poslanstvo v pranju denarja od madžarske vlade, ampak dajte se malo v ogledalo že enkrat pogledat, idite nekam drugam prat denar . 1 Slovenec v prvi enajsterici in en domačin na klopi za rezerve, ko imaš ekipo polno tujcev potem ponavadi igraš v prvi ligi, je tako ? Ja je tako . Dokler so Madžari v klubu, za mene tega kluba več ni .

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.