https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

LOKALNO

Perutnina Ptuj prevzela obrat Proconi v Murski Soboti

03.03.2023 ob 15:00  

Perutnina Ptuj je od družbe Eta Kamnik kupila proizvodni obrat Proconi v Murski Soboti, ki je specializiran za proizvodnjo pripravljenih jedi. Novo tovarno so poimenovali PP Mamita, ki jo bodo posodobili ter razširili, za kar so od podjetja Proconi prezaposlili 25 ljudi, do konca leta pa nameravajo to število še povečati.

Perutnina Ptuj je konec lanskega leta kupila obrat Proconi v Murski Soboti. “Perutnina Ptuj je s tem prevzemom naredila prvi korak k preobrazbi iz živilskega v kulinarično podjetje,” so sporočili iz družbe ob uradnem prevzemu obrata.

Nova tovarna predstavlja ključen korak do segmenta hotelov, restavracij in cateringa (HoReCa). “PP Mamita bo zagotavljala inovativne rešitve in gotove produkte, namenjene hotelom in restavracijam, s ciljem povečanja njihove kadrovske in stroškovne učinkovitosti,” so povedali in dodali, da bo za razvoj teh inovativnih rešitev skrbel španski kuharski strokovnjak in chef Eduardo Salvador, ki ima več kot 30 let izkušenj delovanja v restavracijah z Michelinovimi zvezdicami.

Tovarna ima 4 tisoč kvadratnih metrov proizvodnih in skladiščnih površin, štiri pakirne linije, visoko zmogljiv sistem sous-vide, termo pasterizacijo in inovativni sistem visokotlačne pasterizacije HPP. Glavna prednost slednjega je, da ima jed daljši rok trajanja ter enak okus in strukturo, kot če bi jo pravkar pripravili v restavraciji, so pojasnili.

Poleg ponudbe pripravljenih jedi s podaljšanim rokom trajanja je njihov cilj tudi ponudba celostnih rešitev “na ključ”, s katerimi bi omogočili učinkovitejšo organizacijo profesionalnih kuhinj v hotelih in restavracijah, vključno z reševanjem težav s pomanjkanjem usposobljenega kadra, nabave kakovostnih sestavin in logistike, piše N1.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.