https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Tujce v čezmejnem zasledovanju prijeli pomurski policisti

05.03.2023 ob 15:50  

Tujce so v čezmejnem zasledovanju uspeli prijeti pomurski policisti. 

Pomurski policisti so bili danes malo po 3. uri s strani madžarskih varnostnih organov (MVO) obveščeni, da zasledujejo manjše kombinirano vozilo, slovenskih registrskih oznak, ki na zvočne in svetlobne znake ne zaustavlja in vozi v smeri RS - prehodnega mesta Genterovci. MVO so vozilo na podlagi sporazuma o čezmejnem zasledovanju zasledovali na slovensko ozemlje in ga v bližini naselja Radmožanci izgubili.

Na podlagi prejetega obvestila je OKC PU Murska Sobota na relacijo poslal več policijskih patrulj, ki so vozilo odkrile na poljski poti med naseljem Radmožanci in Kamovci. Vozilo je bilo prazno. Policijske patrulje so začele iskati pobeglega voznika in potnike. Policisti PU Murska Sobota so do 5.30 na območju Kamovci – Dobrovnik prijeli 22 tujcev (20 državljanov Bangladeša, 1 državljana Pakistana in 1 državljana Gane). V dopoldanskem času pa so prijeli še 3 državljane Pakistana, skupno torej 25 oseb.

Okrog 3.35 so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe izven naselja Kamovci zaustavili osebni avtomobil Mercedez Benz, litvanskih registrski oznak, katerega je vozil državljan Litve skupaj s sopotnico državljanko Litve. Zaradi suma, da sta navedena državljana Litve sodelovala pri izvršitvi kaznivega dejanja Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države po 308. člena KZ-1, je bila obema na podlagi drugega odstavka 157. člena ZKP odvzeta prostost.

O izvršenem kaznivem dejanju in odvzemu prostosti sta bila obveščena državni tožilec in preiskovalni sodnik. Postopki s tujci še potekajo.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.03.2023 ob 17:45 gost

      Pri tem verjetno pomagajo desni skrajneži keri bi vse naredili za svojega princa teme. Samo da se zavihti nazaj na prestol pa če je to njihovo najbolj osovraženo delo. Prevažanje migrantov samo da prikažejo sedajšnjo vlado kao po njihovem mnenju,,,,, na sposobno.,,,. Kajti narod je kao glup in bo verjel vse kar njim,,, princ teme,,,, servira.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.03.2023 ob 17:59 Paula Folmar gost

        I make over 13,000 a month working part-time. I listened to different humans telling me how a good deal of cash they may make online,N255 so I was determined to locate out. Well, it turned into all actual and it absolutely modified my life. Everybody must try this job now by just using this site......... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

        0 4 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.03.2023 ob 18:00 Paula Folmar gost

        I make over 13,000 a month working part-time. I listened to different humans telling me how a good deal of cash they may make online,N255 so I was determined to locate out. Well, it turned into all actual and it absolutely modified my life. Everybody must try this job now by just using this site......... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

        0 3 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.