https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Slovenski biometrični osebni izkaznici prestižno mednarodno priznanje

13.03.2023 ob 10:00  

Slovenska biometrična osebna izkaznica je na konferenci s področja tehnične dovršenosti uradnih identifikacijskih dokumentov prejela prestižno mednarodno priznanje najboljše osebne izkaznice.

Strokovna komisija mednarodnih strokovnjakov s področja varnostnih tiskovin in identifikacijskih dokumentov je na konferenci v Abu Dabiju slovenski biometrični izkaznici podelila nagrado za najboljšo novo nacionalno osebno izkaznico za območje Evrope, Afrike in Bližnjega vzhoda, so zapisali na Ministrstvu za notranje zadeve.

Nova osebna izkaznica predstavlja skupen dosežek Ministrstva za notranje zadeve, Ministrstva za javno upravo in pogodbenega proizvajalca Cetis. Mednarodno priznanje za najboljšo osebno izkaznico je nagrada za skupno prizadevanje pri izdelavi izjemno zahtevnega slovenskega dokumenta, ki predstavlja vrhunec obstoječe tehnologije na tem področju.

Po skoraj 24 letih so 28. marca lani v Sloveniji začeli izdajati nove biometrične osebne izkaznice, ki predstavljajo pomemben korak k sodobnim digitaliziranim storitvam, saj omogočajo varno in zanesljivo elektronsko identifikacijo in podpisovanje. Odlikuje jih izjemen dizajn, ki ga navdihujejo slovenski simboli, narava, zgodovina, kultura in šport.

Medtem ko je imela stara osebna izkaznica 14 izpostavljenih varnostnih elementov, najvišjo raven varnosti in napredne funkcije nove osebne izkaznice zagotavlja 34 varnostnih elementov. Državljani lahko z novo osebno izkaznico trenutno potujejo v 42 držav.

Predvidoma bo konec marca letos elektronsko osebno izkaznico mogoče uporabljati tudi v sistemu zdravstvenega zavarovanja kot nadomestilo sedanje kartice zdravstvenega zavarovanja, v drugi polovici leta pa tudi za opravljanje elektronskih storitev v drugih državah članicah Evropske unije, so zapisali na Ministrstvu za notranje zadeve. 

Foto: MNZ

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.03.2023 ob 10:20 gost

      Mij smu tan prvi ge je Nej pomembno. Kje bi morali biti prvi smo pa zadnji v korupciji.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.03.2023 ob 10:43 123 gost

        Glih v korupciji smo med prvimi, hvalevredno priznanje, vendar je to novico malo prepozno pomurec prepisal, to je bilo objavljeno prejšnji teden, ta portal nima ljudi ki bi bili sposobni napisati kakšen članek

        8 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.03.2023 ob 22:46 jennifercoolidg gost

        I make over 13,000 a month working part-time. I listened to different humans telling me how a good deal of cash they may make online, so I was determined to locate out. Well, it turned into all actual and it absolutely modified my life. Everybody must try this job now by just using this site————————>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐉𝐨𝐛𝐬𝐑𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐂𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.03.2023 ob 10:23 gost

      Korupcija nam je tudi jača stran ker smo tudi tam prvi.

      9 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.03.2023 ob 16:24 gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. … For more details visit————————➤𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐢𝐧.𝐡𝐢𝐫𝐢𝐧𝐠𝟗.𝐜𝐨𝐦

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.