https://www1.kkl.si/sl/zaigrajmo-in-zapojmo-po-domace-v-lendavi-2024/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Mineva tri leta od razglasitve pandemije

11.03.2023 ob 12:50  

Pred tremi leti je svetovna zdravstvena organizacija razglasila pandemijo covida-19, ki je kljub odpravi večine ukrepov za preprečevanje širjenja virusa še ni konec, izvor virusa pa še vedno zbuja polemike. V zadnjih treh letih je bilo po podatkih svetovne zdravstvene organizacije potrjeno okuženih okoli 760 milijonov ljudi, okrog 6,8 milijona jih je umrlo.


Prve primere virusa sars-cov-2, na katerega se nanaša pandemija covida, so odkrili na Kitajskem konec leta 2019, od koder se je hitro razširil po vsem svetu. Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je na današnji dan leta 2020 razglasila pandemijo.

Po triletnem obdobju, ki so ga zlasti v prvih dveh letih zaznamovali strogi ukrepi za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, WHO poudarja, da pandemije še ni konec, temveč naj bi bila v prehodni fazi. Še vedno opozarja na pomen cepljenja in premalo ustrezno cepljenih, češ da bo novi koronavirus, ki se pojavlja v vedno novih različicah, v bližnji prihodnosti zagotovo ostal patogen pri ljudeh in živalih.

Mnogi opozarjajo, da svet kljub izkušnji s covidom ni ustrezno pripravljen na morebitno novo pandemijo. Mednarodna federacija društev Rdečega križa in Rdečega polmeseca (IFRC) je opozorila, da bi priprave na prihodnje pandemije morale vključevati krepitev zaupanja javnosti v cepljenje in zdravstvene ukrepe. 

Ključnega pomena v izogib morebitni novi pandemiji oziroma za nadaljnji boj proti covidu naj bi bilo tudi poznavanje izvora bolezni. A po treh letih polemike še naprej sproža vprašanje, ali je virus na človeka prenesla žival ali pa je morebiti ušel iz laboratorija v Wuhanu. Slednje je nedavno kot verjeten izvor širjenja bolezni označilo več organov ZDA, v Pekingu pa kot doslej to teorijo ostro zanikajo. Pri WHO poudarjajo, da za zdaj "vse hipoteze o izvoru ostajajo na mizi", piše STA.

Foto: naslovna Pixabay, arhiv Pomurec.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      11.03.2023 ob 15:10 Štef gost

      Mineva tri leta ko so Janševi začeli krasti

      9 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.03.2023 ob 16:49 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐉𝐨𝐛𝐬𝐑𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐂𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        11.03.2023 ob 19:51 gost gost

        Ne bo držalo, bili so že prej tudi na vladi, tako bi lahko zapisal, ko so pričeli z nadaljevanjem !

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      11.03.2023 ob 17:15 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      In .....še vedno sem živ .....

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.03.2023 ob 10:14 AlexandraPage gost

      My last month paycheck was for 11000 dollars… All i did was simple online work from comfort at home for 3-4 hours/day that I got from this agency I discovered over the internet and they paid me for it 95 bucks every hour…. for more info visit any tab this site Thanks a lot ==>==>=>=>) Www.Coins71.com

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.