https://www.minicom.si/pages/topics/minicom-d.o.o.-objavlja-prosto-delovno-mesto-serviserjake-racunalniske-opreme.php
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Cene goriv in kurilnega olja od jutri višje

13.03.2023 ob 16:30  

Najvišje dovoljene maloprodajne cene bencina, dizla in kurilnega olja bodo od jutri, 14. marca, do vključno ponedeljka, 27. marca, znašale 1,374 evra za liter bencina, 1,504 evra za liter dizelskega goriva in 1,097 evra za liter kurilnega olja, so sporočili z ministrstva za okolje, podnebje in energijo.

Cene bencina in dizla na bencinskih servisih zunaj avtocest se izračunavajo na podlagi metodologije, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja ameriški dolar-evro. Modelske cene se izračunavajo na podlagi 14-dnevnih povprečij cen mineralnih naftnih derivatov. Za naftne derivate se štejejo 95-oktanski neosvinčeni motorni bencin, dizelsko gorivo brez dodatkov in kurilno olje.

Za 50-litrski rezervoar neosvinčenega 95-oktanskega bencina bo tako na bencinskih servisih izven avtocestnega križa treba od jutri plačati 68,7 evra. Če cena ne bi bila regulirana in hkrati potrošniki ne bi bili oproščeni plačila okoljskih dajatev, bi ob upoštevanju vseh v preteklosti veljavnih davkov in prispevkov liter bencina stal okoli 1,471 evra, za 50 litrov pa bi odšteli 73,55 evra. Pri 50-litrskem rezervoarju torej potrošnik privarčuje 4,85 evra, so izračunali na ministrstvu.

Za 50 litrov dizla pa bo po novem treba na bencinskih servisih zunaj avtocest plačati 75,2 evra. Brez regulacije in hkrati oproščenega plačila okoljskih dajatev bi liter stal 1,612 evra, za 50 litrov bi tako potrošnik plačal 80,60 evra. To pomeni, da potrošnik pri točenju dizla v 50-litrski rezervoar privarčuje 5,40 evra.

Prihranek pri nakupu 1.000 litrov kurilnega olja, za katerega bo treba od jutri odšteti 1.097 evrov (brez prevoza), pa so na ministrstvu izračunali v višini 154 evrov.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.03.2023 ob 18:29 Kaj pa obljuba Svobode? gost

      Pred volitvami je ptiček obljubljal bencin za 1 evro. Kdaj bo potem to? Hahahaha

      15 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.03.2023 ob 20:40 Gloria Clifton gost

        I make over 13,000 a month working part-time. I listened to different humans telling me how a good deal of cash they may make online,N255 so I was determined to locate out. Well, it turned into all actual and it absolutely modified my life. Everybody must try this job now by just using this site......... 𝗪𝘄𝘄.𝗷𝗼𝗯𝘀𝗿𝗲𝘃𝗲𝗻𝘂𝗲.𝗰𝗼𝗺

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.03.2023 ob 20:43 Gloria Clifton gost

        I make over 13,000 a month working part-time. I listened to different humans telling me how a good deal of cash they may make online,N255 so I was determined to locate out. Well, it turned into all actual and it absolutely modified my life. Everybody must try this job now by just using this site......... 𝗪𝘄𝘄.𝗷𝗼𝗯𝘀𝗿𝗲𝘃𝗲𝗻𝘂𝗲.𝗰𝗼𝗺

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.03.2023 ob 11:40 gost

        Kar dela 🕊 je napovedal že pred volitvami. Ljudje so vedeli kaj volijo. Nižje plače, nižje pokojnine, višji davki, ekonevrotična politika, biznis za prodajalce panelov in vetrnic...

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.03.2023 ob 18:43 123 gost

      Svinja cerkvena spet na pamet, smo še vedno najcenejši, pokrivamo tisto kar je Janša zajebal ko je bila cena 1evro, pozabil si da je takrat promet obstal in so bili trgovci veseli da so lahko po tej ceni kaj prodali

      3 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      13.03.2023 ob 18:47 gost gost

      Cerkev nema s cerkvenimi budalami primitivnimi nika. Če bi poslušali ka tan gučijo, bi nej delali svinjarij, ki jih delajo tisti, ka se majo za nekše cerkvenjake. Na žalost so jin krščanske vrednote samo n a kjeziki, v resnici pa so pokvarjeni v dno duše in stokrat bole od tistoga, ka ne odi v cerkev se kazat.

      2 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      13.03.2023 ob 19:06 GOST gost

      BUDALA LEJVA MARŠ POSLUŠAJ HRVATE KAKŠNO POMOČ PA DOBIJO MIJ PA DVIG CEN PLEŠI TELE ZABITO SI PRI KORITU PA SE TI JEBE ZA DELAVCA ŠTUDENTA UPOKOJENCA IN ZA CENE ENKRAT DE KUNEC NORIJI LEVAKOV

      7 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.03.2023 ob 19:18 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Odgovorim ti,blesavec,ti pa nisi na srednješolskem,osnovna ti je problem .....to je ....

        1 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        13.03.2023 ob 21:47 123 gost

        Zdaj se vidi kako budalo desničarsko si, dva dni nazaj pa objavljeno da je za Hrvate pri nas ceneje za 20% v trgovini, šiptarjevi podporniki brez osemletke

        1 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        14.03.2023 ob 7:29 gost

        123 - komunistićko budalo na vse pretega brani 🕊, saj je NAŠ, pa čeprav bo narod stradal

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      13.03.2023 ob 20:25 Gajdar gost

      Mene toliko ne skrbi cena pogonskih goriv, ampak popolna impotentnost tako koalicijskih, kakor tudi opozicijskih poslancev iz Pomurja, ki je popolnoma izostalo iz projektov, ki so financirani iz nepovratnih evropskih sredstev za okrevanje in odpornost (gre za preko 1,5 milijarde EUR). Vse se vlaga v zahodno razvito kohezijsko regijo. Imamo ministra za kohezijo in regionalni razvoj, pa od njega nobenega haska za Pomurje, potem imamo oglenega prekmurskega poslanca NSi, ki se ukvarja z ljubljanskimi zdravstvenimi domovi. V Pomurju pa vse stoji. Sončnih elektrarn ni mogoče priključevati, ker so slabi terciarni daljnovodi, večkrat se zgodi kratkotrajni izpad elektrike, ko štartajo električne lokomotive, ki vlečejo težko tovorno vlakovodno kompozicijo. Za primorsko - izolske hohštaplarje pa se dela luksuzni daljnovod celo pod zemljo. Za 20 km železniške povezave od stikališča Lipovci preko Lendave do Rediča (Madžarska) ob avtocesti pa ni ne duha ne sluha, čeprav je ta proga vitalnega pomena saj se navezuje na progo Kiev- Kotoriba. Madžari bi sami financirali izgradnjo proge Redič-Lendava (7km). Proga je interesantna zaradi državnih naftnih rezerv v Lendavi, pripomogla pa bi k aktiviranju plinskega polja na območju UE Lendava, za skladiščenje plinskih rezerv. Na drugi strani pa Hrvaška z veliko hitrostjo gradi povsem novo železniško progo (tuški Čengis) od Madžarske meje do Rijeke, kjer bo lahko peljal tovorni vlak s hitrostjo 160 km na uro! in istočasno gradijo pri Rijeki gromozanski zaledni terminal. Ko bo vojna v Ukrajini končana bo praktično proga preko Hodoša minorna gromozanski tovorni promet bo šel preko južne Madžarske železnice in Hrvati in hrvaške železnice bodo zaslužili težke milijarde, mi pa bomo se še zgleda 3 leta ukvarjali z 8. marci, 1. oktobri, Maljevac bo iskal ob mesečini solidarno prihodnost, poslanec Horvat bo svetoval Jankoviču za njegove domove, minister Jevšek pa bo skrbel, da se bo v slovenski zahodni kohezijski regiji lahko vsak priklopil svojo sončno elektrarno. Navajam le vidne pomurske politike ostali so itak nevidni in upam si reči tudi nevedni. Tako slabega političnega zastopstva Pomurje v Ljubljani še ni imelo. Mnogo več bi tudi za Pomurje moral narediti tudi vplivni Milan Kučan, za katerega se mi dozdeva, da se sramuje, da se je rodil v Prekmurju, saj za našo regijo še ni izrekel nobene spodbudne besede.

      13 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      14.03.2023 ob 10:08 gost

      dober dan

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      15.03.2023 ob 7:17 LFL gost

      Svinje, kar plešite saj ne boste več dolgo.Za holobečega je že pripravlje PLES - - ZADNJI TANGO v LJ.Edino levuharske BUDALE bodo še nadaljevale s plesom- - užičko kolo.Takih idiotov kot so SLO levuharji ne najdeš nikjer na svetu.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.