https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Nobenega zanimanja za letalsko obrambo pred točo

22.03.2023 ob 8:40  

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano obvešča, da do roka ni prejelo nobene ponudbe za izvedbo letalske obrambe pred točo na območju severovzhodne Slovenije. Ministrstvo je občine pozvalo k posredovanju pooblastil za vnovično izvedbo skupnega javnega naročila. 

Ministrstvo je javno naročilo na portalu javnih naročil objavilo 9. marca 2023, že dan kasneje pa je bilo objavljeno tudi v dodatku k uradnemu listu EU. Rok za ponudbe se je iztekel 15. marca, zanimanja pa ni bilo.

Ministrstvo je zato včeraj občine pozvalo k posredovanju pooblastil za vnovično izvedbo skupnega javnega naročila za aktivnosti, potrebne za izvajanje posipanja točonosnih oblakov s srebrovim jodidom z letalsko obrambo pred točo na območju SV Slovenije v letu 2023. Rok za oddajo pooblastil je 30. marec 2023.

V Sloveniji nimamo sistemsko urejene obrambe pred točo. Ta se izvaja zgolj na območju severovzhodne Slovenije, na podlagi dveletnih sklepov vlade se vsako leto izvede javno naročilo.

Kmetijska ministrica Irena Šinko meni, da je treba poiskati sistemsko rešitev za letalsko protitočno zaščito. Ali je letalska obramba proti toči uspešna in obenem neškodljiva za zdravje, se morajo odločiti ostali resorji v državi, ministrstvi za okolje in prostor ter za zdravje, je dejala lani poleti, ko je tudi opozorila na dolgotrajnost postopka javnega naročila za letalsko obrambo, zaradi česar se lahko zgodi, da toča udari prej, kot je podpisana pogodba, piše STA.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      22.03.2023 ob 9:05 gost

      Ja država bo poskrbela , da še tisto kar se lahko pridela uničijo !!! Morajo pa poskrbeti , da žepe polnijo brez veznim in brez potrebnim , ki so namenjeni za mešanje megle .

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        23.03.2023 ob 15:21 gost

        Tij pameten telebajsek....kak je pa prle bilo?Eden mali oblakec,pa že redna fronta na nebu,tak se strelalo proti toči?Eni ste samo ,ka idete v bife na kavo,pa somarije pišete.

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      22.03.2023 ob 9:46 kar eden gost

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      22.03.2023 ob 12:27 gost

      To je prava služba za prejšnjega ministra Janševe vlade,,, Hojsa,,,. Da nebo zbiral upokojence po štajari in jih vozil v Ljubljano na štrajk. Za časa vlade Janeza Janše po jih je te iste upokojence polival z vodnim topom in z strupenimi plini. Škoda da zdaj ni takega diktatura v tej vladi kot je bil Hojs da bi te ki štrajkajo in niti ne vejo zakaj malo blagoslovu z vodnim topom in strupenimi plini. Kajti to bi si Hojs in največji Janšev prikriti organizator mešanja dreka v Sloveniji zapornik in obsojenec 5 kratni Rupar zaslužili.

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        22.03.2023 ob 14:24 gost

        KOMUNISTIĆKO MOTO V BESEDI: VSEGA IN POVSOD JE KRIV JANŠA IN NJEGOVI. 😅😂🤣 ŠE ZA 🕊 NESPOSOBNOST JE KRIV JANŠA.

        7 1 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.