https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Sum goljufije pri investicijah v domovih za starejše

24.03.2023 ob 8:20  

V postopkih izbora zunanjih izvajalcev v okviru sofinanciranih projektov so bile ugotovljene nepravilnosti, so sporočili iz ministrstva za solidarno prihodnost. Prijavili so sum goljufije.

Ministrstvo, pristojno za področje dolgotrajne oskrbe, izvaja upravljalna preverjanja, tudi preverjanja pravilnosti izvedb postopkov v okviru sofinanciranih operacij iz evropskih strukturnih in investicijskih skladov. Preverjanja potekajo pri upravičencih in zavodih, ki delujejo na področju zagotavljanja storitev dolgotrajne oskrbe, so zapisali v sporočilu.

V povezavi z ugotovljenimi nepravilnostmi bo ministrstvo ob prijavi suma goljufije na Generalno policijsko upravo v skladu s pravili spremljanja porabe evropskih sredstev izreklo finančne popravke.

Z vsemi ugotovitvami bodo zaradi suma kršitve gradbene zakonodaje ter suma kršitve določil zakonodaje s področja arhitekturne in inženirske dejavnosti podali prijavo na pristojni inšpektorat.

Minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac je poudaril, da se je ob nastopu funkcije zavezal najvišji stopnji transparentnosti dela, in da si bo aktivno prizadeval, da postopki investicij potekajo učinkovito, ter da v ospredje postavljajo cilje dostopnosti, kakovosti storitev ter dobrobit uporabnic in uporabnikov.

Časnik Delo navaja, da naj bi neuradno bile nepravilnosti povezane z domovoma v Rakičanu in Lendavi. Ministrstvo na njihovo vprašanje, kakšne so te nepravilnosti, kdo so osumljeni in za kakšno vsoto sredstev gre, ni želelo komentirati, dokler ni postopek zaključen, navaja pa, da lokacij niso zanikali. 

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.03.2023 ob 10:08 gost

      V vseh porah je banda , ki bi rada prišla do nezasluženega denarja!

      23 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.03.2023 ob 12:56 Gz gost

      Ja dobro jutro. Normalno da se kradlo pri belem dnevu saj je pa bil na oblasti Janša ki je moral financirati svoje prijatelje tajkune sedaj pa padajo okostnjaki iz omar.

      13 15 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.03.2023 ob 15:06 gost

      V Sloveniji se krade že 30 let. In gdo je največ pokradel in gdo je začel krasti v Sloveniji. To so tako imenovane pomladne stranke desnega pola. Kajti prvo vlado so imele v rokah in tudi začeli pleniti po državi vse počez. In tudi v nadaljevanju so imeli še več kot polovico od 30 let vlade. Pa gdo je največ bil v teh kradljivih vladah v 30 letih slovenske samostojnosti eden in edini keri je samo osamosvojil Slovenijo Janez Janša. Zato nebluzite da kradejo tisti keri so 8,,,,, mesecev,,, na vladi in hočejo samo državi vrniti ugled in blaginjo. Kero so pokradli ljudje ki se imajo za kristjane z lepljivi mi prsti.

      14 16 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.03.2023 ob 15:51 gost

        Balkan deluje s polno paro in še marsi kje ,,,, Holobajzerjeva goljufija se razkriva,,,, in Vesna Vukovič itd .... 15:6

        6 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        24.03.2023 ob 19:24 Hilgender gost

        Fajn se mi zdi kak vse to znaš, samo znaj tudi to, da se piše kdo in ne gdo. Še so napakice, ampak tale gdo pa ni za sprejeti. Sicer kapo dol, se strinjam!

        3 1 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.03.2023 ob 16:45 gost

      Človek res mora imeti nizki prag samopodobe ko verjame Janezu Janši. Kajti ko je politik v parlamentu 30 let od tega polovico na vodilnem položaju brez ene same reforme izvedene braz bilo kakega napredka za Slovence samo sovraštvo za cel slovenski narod. Tak politik nebi smel niti v Sloveniji bivati kamoli v parlamentu sedeti. In to je politik Janez Janša in njegova cela stranka kero je ukradel Jožetu Pučniku keri je bil ustanovitelj stranke SDS.

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      24.03.2023 ob 16:45 brez veze gost

      Golobu so šteti tedni. Razočaral je še sam sebe. Več ali manj govori na pamet, predsvsem pa tisto, kar ne zna in ne more uresničiti. Golob je napaka volilnega telesa. Prišel, videl, analiziral, nič naredil in premaknil časovnico.

      8 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      24.03.2023 ob 19:20 tikon gost

      upam da dobijo svoje, nagnusneži

      7 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      25.03.2023 ob 16:15 Kepa gost

      NSI lopovluk

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.