https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Sejem mineralov, fosilov in nakita privabil obiskovalce

02.04.2023 ob 14:45  

V Festivalni dvorani Lent so si obiskovalci lahko minulo soboto in nedeljo ogledali bogate zbirke mineralov, fosilov in nakita.

V okviru dvodnevnega dogodka v Festivalni dvorani Lent so si obiskovalci lahko ogledali razstave mineralov, fosilov in nakita ter nakupovali med naborom številnih razstavljavcev iz Slovenije in tujine.

Poleg tega so bile za vse obiskovalce organizirane različne delavnice: izdelovanje nakita, izpiranje zlata in skrivnosti mineralov s Kobanskega.

Razstava in delavnica: Skrivnosti mineralov s Kobanskega

"Med Mariborom na vzhodu, Dravogradom na zahodu, reko Dravo na jugu in avstrijsko mejo na severu se razprostira Kobansko.

Na Remšniku so od leta 1850 pridobivali srebrnonosno, svinčevo, bakrovo in cinkovo rudo. V tem rudniku in na jalovinskih kupih je bilo do sedaj določenih že 68 vrst mineralov. V dolini Bistrice nad Muto so v štirih rovih iskali bakrovo rudo, nad Vurmatom in na Košenjaku so pridobivali kremen za steklarne, na Košenjaku so odkopavali lojevec, na Javniku so odkopavali železovo rudo, …

Na celotnem območju Kobanskega sem našel veliko vrst mineralov, ki jih bodo lahko obiskovalci videli na razstavi v vitrini in pri meni pod mikroskopom, ter tako spoznali skrivnosti mineralov s Kobanskega," pojasni Zmago Žorž.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.