https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Pred prekmurskim derbijem: Tako Mura 05 kot Nafta želita zmago

Murska Sobota, 3.12.2011  

Jutri bo na sporedu že tretji letošnji prekmurski derbi, ki bo na tribune Fazanerije znova zvabil za slovenske razmere veliko število gledalcev. Vsi akterji že komaj čakajo prvi sodniški žvižg ob 13. uri, veseli pa bodo tudi zadnjega žvižga glavnega sodnika, saj bo sledil zimski premor.


Pred zadnjim dejanjem smo o pričakovanjih in dosedanjem poteku sezone povprašali najmlajšega člana v zasedbi Mure 05 Mitjo Lotriča, ki šteje šele 17 let, na drugi strani pa je sogovornik iz Nafte njihov najstarejši igralec Stjepan Caban, ki šteje 30 let. Prekmurski derbi ni običajna tekma, s čemer se strinjata tako Lotrič kot tudi Caban. »Res je, da je jutri pred nami še zadnja tekma, na katero se dobro pripravljamo. Derbiji so vedno težki in nepredvidljivi, takšna bo tudi tekma jutri. Upam, da bomo nadaljevali naše dobre igre, s tem rezultat ne more izostati. V tekmo bomo šli kot v vsako drugo, na koncu bomo pa videli, kdo bo zmagovalec tega derbija,« je povedal mladi reprezentant Slovenije.

Mitja Lotrič

In kaj o derbiju pravi hrvaški branilec? »Prebral sem izjavo Fabijana Cipota, da take tekme ne odloča položaj na lestvici, ampak dnevna forma in razpoloženje. Strinjam se s to izjavo in menim, da na tej tekmi favorita, morda je v manjši prednosti Mura kot domačin,« meni Caban.

V dosedanjih dveh prekmurskih derbijih Nafta še ni doživela poraza, zato si tudi tokrat želijo, da bi pri tem ostalo. »Gre za tekmo visokega naboja, tako med gledalci, kot tudi pri igralcih. Pri obojih igra kar precejšnje število igralcev iz domačega okolja, tako da na derbijih igrajo preko svojih zmožnosti. Zagotovo bodo jutri vroče glave,« pravi Caban. Svoje načrte pa imajo črno-beli … »V dveh tekmah še nismo premagali Nafte, zato si vsi želimo, da se to zgodi jutri. Žoga je okrogla ,mi pa bomo naredili vse, da razveselimo navijače in da se v zimski premor uvrstimo s čim boljšim izkupičkom pred spomladanskim delom sezone,« pravi Lotrič.

Stjepan Caban

Sedemnajstletnik je zagotovo lahko precej bolj zadovoljen z razpletom jesenskega dela prvenstva, saj Muri 05 gre boljše kot Lendavčanom. »Za nami je res uspešen prvi del prvenstva, s katerim delamo to, kar smo si zadali, torej obstanek v ligi. Iz tega vidika lahko mirno čakamo na jutrišnji derbi, po kratkem premoru pa na priprave na za spomladanski del prvenstva,« pravi Lotrič. Kako pa je zadovoljen s svojimi predstavami? »S svojimi predstavami sem zelo zadovoljen, čeprav je tu še veliko prostora za napredovanje,« dodaja Lotrič.

Veliko bolj zgovoren je na omenjeno tematiko Caban, saj so Nafto mnogi že vnaprej odpisovali. »Pred začetkom prvenstva so nam mnogi napovedovali propad in poraze s petimi zadetki razlike, zato mislim, da smo lahko zadovoljni z doseženim. Kar se tiče točk bi jih lahko imeli nekaj več, kot pa smo jih dejansko zbrali,« pravi Caban.

Zanimivo pri vsem pa je, da zmagovali praviloma na papirju boljše nasprotnike, proti sebi enakim pa njim ni šlo preveč od nog. Čemu je to tako? »Mislim, da je razlog temu v tem, da smo proti boljšim nasprotnikom igrali prej kot proti "slabšim" in smo se preveč iztrošili na teh tekmah. Če karikiram, težko je z isto inteziteto odigrati z Mariborom in s Triglavom,« odgovarja Caban.

Bomo jutri ponovno priča podobnemu prizoru?

Na tem mestu dodajmo, da je vstopnice za tekmo še možno kupiti, tudi za sedišča, če pa bodo slednje pošle, pa se bodo pričele prodajati tudi vstopnice za stojišča.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. bb
      06.12.2011 ob 20:15 bb

      Nekaj fotk z zvočno podlago navijačev iz stadiona: http://www.bencak.com/albumi/2011-12-mura-nafta/

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.