https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Ste cepljeni proti covidu? To so prenovljena priporočila

30.03.2023 ob 14:20  

Strokovnjaki Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) so v prenovljenih priporočilih zapisali, da zdravim odraslim ne priporočajo več kot tri odmerke cepiva, saj dodatni odmerki zagotavljajo le malenkostno višjo zaščito. Poudarjajo pa, da cepljenje z dodatnimi odmerki ne predstavlja dodatnih tveganj.


Vodja strokovne strateške skupine za cepljenje (SAGE) Hanna Nohynek je ob tem zagotovila, da so cepiva varna in učinkujejo proti razvoju hude bolezni in smrti. Strokovnjaki vsem še naprej priporočajo cepljenje z dvema osnovnima odmerkoma in dodatnim odmerkom, najbolj ogroženim delom prebivalstva pa predlagajo cepljenje z dodatnimi odmerki, in sicer šest do 12 mesecev po prejemu zadnjega odmerka cepiva, so sporočili iz Svetovne zdravstvene organizacije.

Priporočila strokovne strateške skupine za cepljenje sicer delijo prebivalstvo na tri prioritetne skupine za cepljenje glede na njihovo tveganje za razvoj hude bolezni in smrti zaradi okužbe z novim koronavirusom.

Najnižjo prioriteto imajo otroci in zdravi mladostniki, v skupino s srednjo prioriteto sodijo zdravi odrasli, v skupino z najvišjo prioriteto pa starostniki, osebe s pridruženimi zdravstvenimi stanji, nosečnice in zdravstveni delavci, piše STA.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.03.2023 ob 18:07 123 gost

      To je že včerajšnja zgodba ,pomurec je spet prepozno prepisal, ala sposobni novinarji kot na Nova24

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.03.2023 ob 20:54 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐉𝐨𝐛𝐬𝐑𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.03.2023 ob 19:42 Pavel gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.03.2023 ob 19:45 gost

      123,naj te covid in Matilda najdeta.

      2 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        30.03.2023 ob 19:55 Pavel gost

        Tako razmišlja človek oziroma ne razmišlja svojo glavo. Vsak človek bo nosil posledice svojih odločitev. Po časovni distanci bo vse bolj jasno. Sprenevedanja bo konec če si cepljen ali ne cepljen, s kovidom ali brez...

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.03.2023 ob 19:48 Pavel gost

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.