https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Predstavili so priložnosti v Evropski uniji

Murska Sobota, 12.04.2023 ob 11:30  

Informacijska točka Europe Direct Pomurje je v Mladinskem informativnem in kulturnem klubu Murska Sobota predstavila priložnosti v Evropski uniji. Na dogodku so bili predstavljeni programi mobilnosti za mlade podjetnike ter mreži Eures in Europass.

Dogodek se je pričel s predstavitvijo programa Erasmus za mlade podjetnike, v sklopu katere je Leon Žunec s Centra za razvoj in prenos znanj Univerze na Primorskem predstavil ključne informacije o programu, ki omogoča izmenjavo izkušenj med novimi in izkušenimi podjetniki, olajša dostop do novih trgov in iskanje možnih poslovnih partnerjev, izboljšuje povezovanje poslovnežev in MSP, omogoča izkušenim podjetnikom, da vzpostavijo nove trgovske stike in izvejo več o poslovnih priložnostih v drugi državi EU.

Sledil je seminar o mreži EURES, ki predstavlja zaposlitvene priložnosti v Evropi, in je namenjen vsem, ki razmišljajo o nadaljevanju kariere v Evropi. Na seminarju so udeleženci spoznali storitve EURES; osnovne informacije o iskanju zaposlitve v Evropi; nasvete in namige, kje najti prosta delovna mesta; in pravice med delom v drugi državi. Predstavitev je izvedla svetovalka EURES, Andreja Strmole.

Za konec je sledila predstavitev mreže Europass, ki jo je izvedel Nejc Jensterle z Nacionalnega centra Eruopass in Nacionalne koordinacijske točke SOK-EOK. Na predstavitvi so udeleženci spoznali, kako v sistemu Europass zabeležiti digitalna znanja ter kakšna novost za uporabnike je dvofaktorska avtentifikacija. Nacionalni center Europass je v lanskem letu pripravil nove publikacije za pomoč pri urejanju v sistemu Europass. Na praktičnih primerih smo udeležencem predstavili, kako si uporabnik v sistemu Europass zabeleži pridobljene kvalifikacije, ter na splošno, kako lahko urejamo svoj življenjepis kot prijavljen uporabnik ali gost. Predstavljen je bil tudi register Slovenskega ogrodja kvalifikacij (SOK) ter njegova uporabnost pri pripravi življenjepisa.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.