https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

OSTALI ŠPORTI

FOTO: V Murski Soboti potekalo Prvenstvo Slovenije v ekipnem krosu

2.4.2023  

V soboto, 1. aprila 2023, je v Murski Soboti pri Expanu potekalo Prvenstvo Slovenije v ekipnem krosu. Domači Atletski klub Pomurje je zastopalo 20 atletov.

Športna prireditev Prvenstvo Slovenije v ekipnem krosu že vrsto let povezuje vse občine in regije v duhu atletike. Tradicionalni športni dogodek je potekal v organizaciji Atletskega kluba Pomurje.

Tekmovanja se je udeležilo 211 atletov iz 25 slovenskih klubov. Domači AK Pomurje je zastopalo 20 atletov. Častni govorci otvoritvene slovesnosti so bili podžupan mestne občine Murska Sobota Timi Gomboc, podpredsednik Atletske zveze Slovenije Lado Mesarič in predsednica kluba AK Pomurje Majda Koren. Celotno prireditev pa je vodil in povezoval Robert Herga.

Za prisrčno otvoritev tekmovanja so poskrbeli naši najmlajši iz Atletske šole, ki so pretekli častnih 200 metrov proge. Vseekipno v moški konkurenci so atleti AK Pomurje osvojili 3.mesto, v vseekipno ženski konkurenci pa 5.mesto. Po kategorijah sta za ekipno uvrstitev štela rezultata dveh najboljših atletov ali atletinj.

1. mesto sta v kategoriji pionirjev U14 na 1000 m osvojila Jurij Humbel in Rene Bačič. 2. mesto sta med pionirkami U12 na 500 m osvojili Lara Osojnik in Tija Sušnik. 3. mesto sta med člani na 5000 m dolgi progi osvojila Jože Lapoši in Matej Šadl.

Na razgibano progo krosa, ki je vodila po travnati površini, produ, peščenem nasipu, s številnimi zavoji, klanci in ovirami s hlodi in z različnimi razdaljami po kategorijah, se je podalo in tudi uspešno premagalo vseh 20 atletov AK Pomurja. Tekmovali so še Mija Trček, Ana Frešer, Maša Trček, Lučka Bobič, Luka Sedonja Ploj, Lana Gaber, Leona Zajmi, Maj Bačič, Luka Sagaj, Vid Rančigaj, Samuel Kuhar, Vita Nonkovič, Zoja Zadravec Vidovič in Matjaž Rus. Z borbenimi nastopi so prav vsi pripomogli k ekipnemu uspehu kluba, so zapisali pri AK Pomurje.

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      02.04.2023 ob 13:41 gost

      Ta debeluhar v tem rdečem brezrokavniku bi motal malo probati to stezo. Kajti kak vzgled pa daje tem mladim z svojo obilno postavo in jim nekaj bluzi. Debil,,,,,,

      10 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        02.04.2023 ob 19:59 Sramotainfo gost

        Janšovi bedaki konstantno na delu na forumih zastonj šimfajo in pišejo nebuloze… idite ze enkrat preko poraza na volitvah

        6 4 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      02.04.2023 ob 13:42 gost

      Ta debeluhar v tem rdečem brezrokavniku bi motal malo probati to stezo. Kajti kak vzgled pa daje tem mladim z svojo obilno postavo in jim nekaj bluzi. Debil,,,,,,

      8 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      03.04.2023 ob 14:42 vuzen gost

      daj šutite samo

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.