https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Čeferinu nov mandat na čelu evropske nogometne zveze

05.04.2023 ob 13:50  

Aleksander Čeferin je bil na današnjem kongresu Uefe v Lizboni izvoljen za nov mandat na čelu evropske nogometne zveze. Petinpetdesetletni slovenski odvetnik, ki je prvi mandat dobil 14. septembra 2016, bo po današnji izvolitvi krovno celinsko zvezo vodil do leta 2027.

Volitve so bile predvidene kot osrednja točka današnjega kongresa, ki se je začel ob 10. uri po slovenskem času. Potrditev Čeferina je bila sicer zgolj formalnost, saj je že od 6. januarja, ko je potekel rok za vlaganje kandidatur, jasno, da na volitvah ne bo imel protikandidata.

Ob tem so delegati 55 nacionalnih zvez stare celine volili tudi izvršni odbor in nekatere druge predstavnike zveze.

Ključne točke dnevnega reda so bile še poročilo predsednika in izvršnega odbora ter Uefine administracije za leto 2021/22, finančno poročilo za 2021/22 ter proračun za 2023/24. Ta predvideva rekordne prihodke Uefe, ki bodo znašali 6,687 milijarde evrov.

Ob sicer mirni tekmi za vodenje Uefe pa se Čeferin sooča z veliko bolj razburljivim dogajanjem v evropskem nogometnem prostoru, na kar je opozoril v svojem nagovoru delegatom.

Izpostavil je vse večje razlike med majhnimi in velikimi, med bogatimi in revnimi v nogometu, kar je sicer ocenil za širši družbeni izziv. Kot je dejal, je naloga vseh nogometnih deležnikov, da poskrbijo za ravnotežje, potrebno za vzdržni razvoj nogometa.

"Soočamo se z vse hitrejšo globalizacijo in vsem, kar to prinaša. Tako koristi kot tveganja," je dejal Čeferin in dodal, da "nikoli ne smemo pozabiti, da je nogomet javna dobrina, ena zadnjih, ki ni privatizirana," je ocenil.

Dogajanje v Lizboni se je začelo že v torek s sejo izvršnega odbora Uefe. Na njej so izbrali gostitelja za žensko EP 2025. To je Švica, navaja STA.

* Foto: FB - NZS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      05.04.2023 ob 14:06 gost

      Nogomet .... najnižji in najrevnejši sloj ljudi gleda največje bogataše , ki v minuti tekajo po travici pokasirajo več kot oni v celem svojem življenju ,,, in potem se ti reveži po.....jajo med seboj zaradi teh bogatašev . Njim dol visi za to ubogo rajo . Razumi , kdor more !

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        05.04.2023 ob 19:49 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      05.04.2023 ob 16:56 gost

      Ti se pa tak razmiš kot tvoj gr,grrrrrrrrrr posranec !!! hi,hi,hi,hi,hi,hi

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      05.04.2023 ob 17:39 gost

      Klovn od nogometne mafije

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      05.04.2023 ob 20:23 Resnica gost

      Ta je edini izobraženi odvetnik vsi ostali odvetniki so pa kupili izobrazbo na tržnici ali drugače rečeno salabajzeri.

      4 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.