https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO: Kdo je prepričal ocenjevalce turistične tržnice?

Murska Sobota, 06.04.2023 ob 14:50  

Danes je v Mercator centru Murska Sobota potekala turistična tržnica.

 

Turistična zveza Slovenije je v tem šolskem letu pripravila že 37. festival Turizmu pomaga lastna glava, ki je namenjen slovenskim osnovnošolcem. Osnovnošolci so letos ustvarjali na temo Športna doživetja bogatijo mladinski turizem; v turističnih nalogah so razmišljali, kako športno prireditev v svojem kraju popestriti s turistično ponudbo za mlade, pa najsi gre za tekmovalce ali obiskovalce oziroma turiste. Na turističnih tržnicah so obiskovalcem predstavili zamisli za nove športne dogodke in druge s športom povezane turistične produkte.

Generalni sponzor projekta je Mercator, d.d., ki že šestnajsto leto zapored odpira vrata večjih nakupovalnih centrov in mladim osnovnošolcem omogoča, da svoje delo na enkraten, nepozaben in neponovljiv način predstavijo vsem zainteresiranim v lokalni skupnosti.

V projektu sodeluje 96 osnovnih šol iz vse Slovenije. Najboljše šole, ki bodo na posameznih tržnicah prejele zlata priznanja, bodo sodelovale na zaključni turistični tržnici, ki bo 11. maja na zunanjem prostoru tržnice v Medvodah.

Deset pomurskih šol 

V Murski Soboti so se predstavili turistični podmladki šol z nalogami:

  • OŠ Bakovci: Balonček - Ko zrak dobi obliko.
  • OŠ III Murska Sobota: Balonarski spektakel
  • OŠ Gornji Petrovci: Zmigaj se na Goričko
  • OŠ Fokovci: Športno doživetje za mlade
  • Dvojezična OŠ I Lendava: Vinarium tek za mlade
  • OŠ Miška Kranjca Velika Polana: Palček polanski klači po Amazonki
  • OŠ Beltinci: Med nebom in zemljo po Prekmurju
  • OŠ Odranci: S kolesom v zrak
  • OŠ Janeza Kuharja Razkrižje: Mladi, športajmo!
  • OŠ Cankova: Nogomet na Cankovi NAJ ŠE ŽIVI!

»Zanimivo je videti mlade, nadobudne, bodoče turistične delavce, kako razvijajo svoje ideje, se predstavljajo in učijo, kaj je turizem. Vsako leto znova Turistična zveza Slovenije in Pomurska turistična zveza pripravljamo nove tematike, s katerimi želimo mladim približati turizem na način, katerega oni čutijo,« pove predsednik Pomurske turistične zveze Uroš Kamenšek, ki si obenem želi, da bi se v prihodnje vključilo več šol. Po njegovih besedah je šport eden izmed pomembnih elementov razvoja turistične ponudbe v Pomurju.

Festival vključuje izdelavo turistične naloge, sodelovanje na turistični tržnici, ki zajema postavitev stojnice in nastop na prireditvenem prostoru.

Jure Sodja, predsednik ocenjevalne komisije, pojasni, da ocenjujejo po ocenjevalnem listu. "Osnovnošolci so mogli pripraviti do 30 strani dolgo nalogo z raziskovalnim delom in predstavitvijo lokalnega kraja. Otroci iz krajev, ki nimajo velike športne tradicije, so po navadi bolj izvirni, kot pa tisti, ki prihajajo iz turističnih krajev. Drugi del so stojnice, kjer se vidi, kako so naredili oz. jih pripravil. Tretji del je nastop. Na tem koncu, kjer smo danes, je predstavitev na višjem nivoju, kot v večini Slovenije, ker so otroci bolj preprosti, uporabljajo narečje, kar tudi iščemo. "Sproščenost, uporaba domačega jezika, poznavanje stvari, ki jih imajo v svojih krajih in to je v vaših krajih še malo bolj poudarjeno," pojasni Sodja.

Petčlansko komisijo so najbolj prepričali osnovnošolci iz OŠ Fokovci, OŠ Velika Polana in OŠ Cankova, ki so prejeli zlato priznanje. Srebrno priznanje so prejeli OŠ III Murska Sobota, ter osnovnošolci iz Bakovcev, Gornjih Petrovcev, Lendave, Beltincev, Odrancev in Razkrižja. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      06.04.2023 ob 17:27 gost

      Čestitke za inovativnost, ne pa kopiranje tistega kar je že bilo!

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        06.04.2023 ob 19:21 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

        0 3 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      07.04.2023 ob 8:31 gost

      Tiste šole, ki ste imele balone, lejko drujgo leto mate NK Muro!

      3 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.