https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Z dobrodelnim koncertom za žrtve potresa

06.04.2023 ob 13:30  

V četrtek, 6. aprila 2023, je v Evangeličanskem centru Murska Sobota potekala novinarska konferenca, na kateri sta Klaudija Sedar in evangeličanski škof Leon Novak predstavila dogodke v okviru velikonočnega praznovanja, med drugim prihajajoči dobrodelni koncert za žrtve potresa v Siriji.

Osrednje bogoslužje bo potekalo na veliki petek, 7. aprila 2023, ob 18. uri, iz evangeličanske cerkve Dobrega pastirja Jezusa v Moravskih Toplicah. Velikonočno bogoslužje bo neposredno prenašala RTV Slovenija. Bogoslužja bodo potekala tudi na velikonočno nedeljo in velikonočni ponedeljek.

Velikonočno praznovanje se bo v ponedeljek sklenilo z dobrodelnim koncertom, ki ga je predstavil škof Leon Novak. Dobrodelni koncert bodo izvajale tri skupine, in sicer mladinska glasbena skupina Eben Ezer in glasbena skupina Selah iz Murske Sobote ter gostujoča vokalno instrumentalna skupina Soli Deo Gloria iz Novega mesta.

Koncert bo potekal na velikonočni ponedeljek, 10. aprila 2023, v Gledališki dvorani Park v Murski Soboti, z začetko ob 19. uri. Namenjen bo žrtvam potresa v Siriji. »Na ta način želimo z našim skromnim prispevkom olajšati trpljenje tistih, ki so izgubili vse,« je izpostavil škof, ter dodal: »Koncert bo sestavljen iz pesmi, ki poveličujejo Boga, ki govorijo o tem velikonočnem čudežu, o našem odnosu do stvarnika in do sočloveka.«

S koncertom nadaljujejo projekt dobrodelnosti, s katerim so lansko leto na velikonočni ponedeljek prav tako priredili koncert, katerega izkupiček je bil namenjen žrtvam vojne v Ukrajini. Kot je povedal škof, z njihovo pomočjo Ukrajini še vedno nadaljujejo, pomembno pa se jim zdi, da ne pozabijo tudi na druge ljudi, ki so se znašli v težkem položaju. »Še posebej v Siriji je položaj težak, saj leži to območje na zelo odmaknjenem delu Sirije, infrastruktura je porušena, tudi politične razmere so tam neurejene in zato se nam zdi tako pomembno, da pomagamo tudi ljudem, ki tam živijo.«

Vstopnice za dobrodelni koncert bodo brezplačne, vsak pa je poklican, da po svojih zmožnostih prispeva. Sredstva se bodo zbirala tudi z nakazilom donacij.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.