https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Na Tišini obeležili svetovni dan Romov

07.04.2023 ob 11:20  

Včeraj so na Tišini s svečano prireditvijo obeležili svetovni dan Romov z naslovom »Z roko v roki«, ki je 8. aprila. Slavnostna govornika na prireditvi sta bila državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo Dejan Židan in župan Občine Tišina Franc Horvat. Povedala sta, da danes praznujemo njihovo raznolikost, jezik, kulturo in prispevek k naši skupnosti.

S svečano prireditvijo so na Tišini obeležili svetovni dan Romov, ki ga praznujejo po vsem svetu 8. aprila. Slovesnosti, ki se je začela z dvigom romske zastave pred občinsko zgradbo, so se med drugimi udeležili tudi državni sekretar na ministrstvu za gospodarstvo Dejan Židan, poslanec državnega zbora Damjan Zrim, soboški župan Damjan Anželj, župan Občine Cankova Danilo Kacijan, ravnatelj OŠ Tišina Janko Durič in predsednik Zveze Romov Slovenije (ZRS) Jožek Horvat Muc. 

V današnji družbi, ki je izpostavljena različnim izzivom, je še toliko bolj pomembna skrb za kulturno bogastvo vseh, ki živijo v neki skupnosti ter njihovo aktivno vključevanje. Spoštovanje etične, kulturne in jezikovne identitete vsakega je vrlina demokratične družbe in navsezadnje pogoj za ustvarjanje strpnosti in bogatenja družbe. 

"Prepričan sem, da se bo le drobec Slovencev ob omembi svetovnega dneva Romov spomnilo dobre izkušnje, odnosov in sobivanja z Romi, na njihovo drugačno kulturo in življenje, ki po svoje bogati našo lokalno skupnost in tudi našo državo. Veseli me, da se lahko sam prištevam med tisti drobec Slovencev, ki ima zelo dobre izkušnje in odnose z Romi," je v svojem uvodnem nagovoru povedal župan Občine Tišina Franc Horvat. 

Živimo skupaj, zato moramo skrbeti eden za drugega, se spoštovati, ceniti kar imamo skupnega kot različnost, ki nas bogati. Za mir, strpnost in spoštovanje se je potrebno vsak dan boriti in ni nekaj kar bi bilo samo po sebi umevno, je povedal državni sekretar Židan. "Spoštovane pripadnice in pripadniki romske skupnosti, vesel sem, da živimo skupaj in ob vašem prazniku vam iskreno čestitam," je zaključil.

Kulturni program so obogatili učenci OŠ Tišina, plesalke RKTŠD Amari bas - Naša sreča, KUD Tišina in glasbena skupina Trio Roma Boys. Za scenarij prireditve sta poskrbeli Nina Lovenjak in Sanja Bogičević. 

 Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija