https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

V medvrstniško nasilje vpletenih več mladoletnikov

12.04.2023 ob 13:50  

Policijska uprava (PU) Celje preiskuje primer medvrstniškega nasilja, posnetki katerega so v zadnjih dneh zaokrožili na družbenih omrežjih. Policija je prijavo o dogajanju prejela dan po incidentu, 9. aprila. Dogodek sta prijavili oškodovanka in njena mama.

O medvrstniškem nasilju sta v izjavi za medije spregovorila vodja skupine za mladoletniško kriminaliteto sektorja kriminalistične policije PU Celje Jože Bračko in inšpektor sektorja uniformirane policije PU Celje Boštjan Kavc. 

Identificirali so pet mladoletnih osumljencev uradno pregonljivega kaznivega dejanja nasilništva.

Kavc pove, da so policisti takoj pristopili k vsem dejanjem, da bi zavarovali sledove, ogled kraja dejanja in da se je zagotovila varnost žrtve navedenega kaznivega dejanja.

"Trenutno poteka intenzivna preiskava in ker so v dogodek vpletene mladoletne osebe, vam več informacij ne moremo podati," je dejal Kavc.

Po slovenski zakonodaji se kazenska odgovornost mladih začne s 14. letom starosti. Takrat postanejo mlajši mladoletniki in za svoja dejanja že odgovarjajo. Oseba, ki še ni dopolnila 14 let, pa ni kazensko odgovorna.

Bračko se je dotaknil tudi odgovornosti staršev. Opozoril je, da imajo ti zelo veliko vlogo, kako usmerjajo, vzgajajo, poučujejo in tudi kako nadzorujejo svoje mladoletnike.

S posnetkov je razvidno, da skupina mladih verbalno in tudi fizično napada dekle, pri tem pa več mladostnikov dogajanje snema s telefoni. Nasilje se dogajalo na območju Celja.

* Foto: izrez zaslona

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      12.04.2023 ob 15:46 kilonja gost

      Primitivke smrkave, kaj v hrano dajejo nekaj da punce postajajo fantje ?

      12 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      12.04.2023 ob 17:08 gost

      Kaj so tebi dali v hrano da si tak hlapec Janezi Janši.

      10 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      12.04.2023 ob 22:42 Zaprimo crkve gost

      youtube.com/watch?v=6xfC2Ec4X5E youtube.com/watch?v=TWFjIzEMOsY zurnal24/slovenija/slovenski-duhovnik-spolno-zlorabljal-redovnice-kazen-ga-caka-u-zaporu

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.