https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Danes izplačilo dodatka za veliko družino

13.04.2023 ob 6:50  

Danes bo izplačan dodatek za velike družine, ki za družine s tremi otroki znaša 468 evrov, s štirimi ali več pa 568,71 evra. Izplačan bo v enkratnem znesku, so sporočili iz ministrstva za delo. 

Dodatek, ki bo izplačan danes, velikim družinam s tremi otroki prinaša dodatnih 468 evrov, družinam s štirimi ali več otroki pa 568,71 evra. 

Pravico do dodatka ima eden od staršev, pod pogojem, da ima eden od staršev in otroki skupno stalno ali začasno prebivališče v Sloveniji. V letu 2022 je bilo za dodatek za veliko družino namenjenih 14,5 milijonov evrov za 33.289 družin.

Velja za vse upravičence otroškega dodatka in za vse, ki so v letu 2022 vložili vlogo za uveljavljanje pravice do dodatka za veliko družino. Center za socialno delo odloči o pravici do dodatka za veliko družino po uradni dolžnosti, kar pomeni, da ni treba vlagati posebne vloge, so še zapisali. 

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      13.04.2023 ob 8:13 Jupiter gost

      Zna se što bo dobil največ ker oni samo delajo otroke Keri pa ma dva pa nič vse ide v korist njim

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      13.04.2023 ob 8:52 politični triki gost

      Sliši se veliko, skoraj 500 evrov plus, če imaš 3 otroke. A to je samo politični trik s številkami. 468 evrov za 3 otroke pomeni na letni ravni samo 13 evrov več na mesec na otroka. Inflacija pa je 10%, hrana pa je na letni ravni dražja za 30%.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      14.04.2023 ob 13:57 Slovenka gost

      Najboljse pri vsem pa je, da skoraj vse albanske druzine dobijo, ker ima vsaj eden zacasno bivalisce prijavljeno v slo… Drzavljani in tisti, ki davke placujemo pa padejo pod kriterij, ce imajo pod 3 otroke…. Za cigavo korist torej dela drzava?

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.