https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

V Radencih konec maja 41. Maraton treh src

14.04.2023 ob 11:50  

Radenci bodo 20. maja gostili sedaj že tradicionalni 41. Maraton treh src. Prijave s popusti so možne do 19. aprila, splošni rok pa je do 10. maja. Državno prvenstvo bo letos potekalo na 21 km, zanj pa se je treba prijaviti prek kluba. Za odlično vzdušje bodo poskrbele še ostale, že tradicionalne aktivnosti, ter pester spremljevalni program, ki bo glasbeni vrhunec dosegel z večernim koncertom Tomaža Domicelja.

Starta tekov na 42 in 21 km bosta ob 9. uri, deset minut pozneje pa bodo začeli na 10 km, ob 9.15 pa na 5 km. Ob 9.20 bo še start nordijske hoje na 10 km. Poleg DP na 21 km bo domače prvenstvo potekalo še v nordijski hoji, na 21 in 2 km pa bodo vojaška prvenstva.

"Trasa bo ostala ista, kot v 2022, teka na 5 in 10 km pa bosta, tako kot nordijska hoja, potekala po nekoliko drugačnih progah," je na novinarski konferenci povedal generalni sekretar organizatorjev maratona Marko PintaričŽelja je, da maraton ostane na vrhunski ravni, zato so pritegnili tudi letos nekaj tekačev iz Kenije, med njimi bo tudi maratonec s časom 2:14, je izpostavil Pintarič. Dodal je, da so se povezali tudi z najboljšimi slovenskimi maratonci, nastop na 42 km je potrdil Rok Puhar.

Dopoldne bodo tekli odrasli, popoldne pa otroci "Pri vas je tako fajn, zato se radi vračamo, slišimo vedno znova. Tudi nekdanji predsednik Borut Pahor, stalni udeleženec tekmovanja, je lani izpostavil dobro voljo in 40 let tradicije. Pričakujemo od 8 do 10 tisoč aktivnih udeležencev, od pohoda pa do teka s psi," je pojasnil predsednik organizacijskega odbora Boštjan Gerlec.

Maratona v Avstriji tudi letos ne bo

Maratona v Avstrijo tudi letos ne bo zaradi podaljšanja mejne kontrole s Slovenijo. Gerlec je povedal, da si v regiji v Avstriji želijo ponovno sodelovati, ampak odločitev vlade v sosednji državi je zaenkrat taka.

Prireditev pripravlja ožji odbor petih posameznikov, 30 ljudi nato sodeluje v nekoliko širšem odboru. V dnevih okrog prireditve pa pomaga okrog 700 ljudi, velike so ekipe gasilcev, policije in šol.

Kljub drugačnim, slabšim pričakovanjem, so se lani že približali številkam iz leta 2019. Prijavljenih je bilo namreč 2200 tekačev, 82 udeležencev nordijske hoje, 1300 je bilo pohodnikov, 40 jih je teklo s psi, bilo pa je tudi okrog 1200 otrok na najkrajši razdalji.

Proračun maratona se giblje med 150 do 200 tisoč evri, kar je odvisno od udeležencev, stroški so bili lani manjši, ker ni bilo vabljenih tujih tekačev, za katere je treba nameniti dodatek, piše STA.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.04.2023 ob 18:13 gost

      Vsi debeluhar se že pripravljajo za štart. Enkrat na leto se nekje na maratonu udeležijo pa celi svet mora vedeti da so na maratoni. Ker se slikajo na štartni med tekom oriroma hojo na cilju, ko dobijo kartonsko medaljo, pri krožniku pa še na koncu samo wc manjka.

      3 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.04.2023 ob 19:38 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.04.2023 ob 13:21 Štef gost

      Kdo lahko vzgoji tako tele

      1 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.