https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Prekmurec prejel nagrado za Naj diplomsko delo

14.04.2023 ob 16:50  

Minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije Igor Papič in predstavnici mladinskih organizacij so danes sedmim nagrajencem podelili priznanja za najboljša diplomska in magistrska dela s področja mladih. 

Mladinski svet Slovenije (MSS), krovno združenje nacionalnih mladisnkih organizacij, je letos že štirinajstič razpisal natečaj MSS nagrada za najboljše diplomsko in magistrsko delo s področja mladih za preteklo leto. Na natečaj se je prijavilo 76 del. Štiričlanska strokovna komisija je pri ocenjevanju upoštevala aktualnost, uporabnost in pronicljivost ter izvirnost. V ožji izbor se je uvrstilo 11 del iz vsake kategorije, izmed teh pa so izbrali top 3 diplomska in najboljša 3 magistrska dela, ki so prejela priznanje. Zmagovalca sta prejela tudi denarno nagrado, ki jo je podprl Urad RS za mladino, so sporočili iz MSS-ja.

Nagrade so podelili minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije Igor Papič, v.d. direktorica Urada RS za mladino ga. Tina Kosi in predsednica Mladinskega sveta Slovenije Eva Kotnik.

"Nagrada Mladinskega sveta Slovenije ni pomembna samo za mlajše generacije, ampak tudi za druge, saj motivira vaše spremljevalce, mladinske in pedagoške sodelavke in sodelavce, da spodbujajo mlade k zaključnim delom s področja mladih in jim pri tem tudi pomagajo," je med drugim povedal minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije dr. Igor Papič.

Jan Forjan, ki prihaja iz Občine Beltinci, je prejel nagrado MSS v kategoriji diplomskih del za delo z naslovom Izkušnje mladih nebinarnih oseb pod mentorstvom doc. dr. Ane Marije Sobočan na Fakulteti za socialno delo Univerze v Ljubljani.

Mojca Suhovršnik pa je prejela nagrado MSS v kategoriji magistrskih del za delo z naslovom Vloga šole pri preprečevanju in reševanju problematike spolnega nasilja in nadlegovanja, ki ga je zaključila pod mentorstvom doc. dr. Jasne Podreka in doc. dr. Petre Gregorčič Mrvar iz Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani.

Drugo in tretje mesto v kategoriji Naj diplomska naloga sta zasedli:

• Mirzeta Nuhić z nalogo Spolno nadlegovanje med mladostniki in
• Tamara Levar z naslovom naloge Socialne spretnosti mladostnikov s spektroavtistično motnjo.

V kategoriji Naj magistrska naloga so priznanje za izjemne naloge prejeli:

• Katja Kotnik z nalogo Variantnost govorjene slovenščine pri geografsko mobilnih mladih govorcih, govorkah izbranega koroškega narečja,
• Jan Černetič z naslovom naloge Jezikovnostilna analiza samopredstavitvenih besedil mladih na zmenkarskem portalu Tinder in
• Maja Keršič, ki je pisala o Spletnem medvrstniškem nasilju med slovenskimi srednješolci.

Foto: arhiv MSS

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      14.04.2023 ob 20:23 Gffh gost

      Čestitke. Mavrični zmagujejo vsepovsod

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        15.04.2023 ob 19:38 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      15.04.2023 ob 18:06 KUD Melinci gost

      Jan , iskrene čestitke za izreden življenski uspeh. Ponosni smo nate !

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      15.04.2023 ob 18:13 Lendavski nadvojvoda(original) gost

      Kaj pa jaz,vas ene bedake desne šolam že kar en čas.....bom napisal doktorat,posvečen bo vsem desnim kretenom.

      1 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.