https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

To so lokacije, kjer bodo na vas prežali policisti

17.04.2023 ob 9:50  

Na agenciji za varnost prometa in policiji ob današnjem začetku prve preventivne akcije za zmanjševanje hitrosti na cestah pozivajo k spoštovanju omejitev hitrosti in prilagojeni vožnji. Akcija bo potekala od 17. do 23. aprila 2023.

Namen tovrstnih aktivnosti je umirjanje hitrosti na naših cestah. Vozniki navadno takrat, ko vedo, da poteka nadzor, zmanjšajo hitrost in vozijo varneje. Dolgoročnejši cilj preventivnih akcij je, da vozniki tak način vožnje ohranijo tudi po tem, ko poostreni nadzori ne potekajo več.

Prehitra vožnja je najpogostejši vzrok za prometne nesreče, tudi s smrtnim izidom, pomemben dejavnik pa je tudi pri (ne)varnosti ranljivejših udeležencev v prometu, torej pešcih, kolesarjih in motoristih.

V preteklem letu se je zaradi neprilagojene hitrosti pripetilo skoraj 3500 prometnih nesreč oz. 17 % več kot v letu 2021. Zaradi neprilagojene hitrosti je v lanskem letu umrlo 26 udeležencev, 332 je bilo hudo telesno poškodovanih, 1.730 pa jih je utrpelo lažje telesne poškodbe. Število poškodovanih, tako lažje kot huje, je v letu 2022 največje v zadnjem 5-letnem obdobju.

Preventivni nasveti za udeležence v prometu:

  • V naseljih bodite pozorni na ranljivejše udeležence, pešce in kolesarje ter upoštevajte omejitev hitrosti.
  • Zmanjšajte hitrost vožnje v bližini otroških igrišč, šol in vrtcev, domov za starejše in pred prehodi za pešce.
  • Na regionalnih cestah in pri zavijanju oziroma vključevanju dodatno preverite, ali se morda približuje motorist oziroma drugo vozilo.
  • Ohranjajte ustrezno varnostno razdaljo, da se lahko pravočasno ustavite.
  • V slabših razmerah za vožnjo, denimo v mraku, megli ali ob močnih nalivih, zmanjšajte hitrost zaradi slabe vidljivosti in dejstva, da se na mokri podlagi zavorna pot podaljšuje.
  • Čeprav se vam mudi, ne vozite prehitro, ampak raje sporočite, da boste prišli pozneje.

Maraton nadzora hitrosti

Policija pa se bo ob tem pridružila tudi vseevropski akciji maratona nadzora hitrosti, ki bo potekal v petek, 21. aprila, z akcijo pa bodo voznike med drugim opozarjali tudi na prilagojeno hitrost, ustrezno varnostno razdaljo in druge elemente varne vožnje, so napovedali na Agenciji za varnost prometa. Na spletni strani policije so objavljene lokacije, na katerih bo potekal maraton nadzora hitrosti.

Vir: Policija

Akcijo bosta Policija in Agencija za varnost prometa izvajali še med 5. in 11. junijem ter med 7. in 13. avgustom 2023.

Foto: Pixabay

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      17.04.2023 ob 13:05 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.