https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Več kot 100 pohodnikov se je podalo na 22. pohod ob Muri

18.04.2023 ob 6:05  

V nedeljo, 16. aprila 2023, je ob svetovnem dnevu mokrišč in ob svetovnem dnevu Zemlje potekal 22. pohod ob Muri. Več kot 100 pohodnikov in pohodnic iz Slovenije in Avstrije se je podalo na pot ob mejni Muri od Sladkega Vrha do Ceršaka.

Pohod je potekal v organizaciji Zveze društev Moja Mura, Muzeja norosti in mednarodnega komiteja Naša Mura – Unsere Mur. Pohodniki so se z nabrežja Mure vzpeli na Beli vrh in uživali v razgledu na mejno Muro, gričevje Slovenskih goric in obronke Pohorja na eni strani ter mursko ravnico avstrijske Štajerske na drugi.

Na polovici poti so se pohodniki ustavili pri kompostarni Ceršak, ki že vrsto let razburja krajane Ceršaka zaradi smradu in muh. Zadnja leta pa Zveza društev Moja Mura skupaj z njimi opozarja na ogroženost kakovosti pitne vode v Šentilju in vodnih zajetij vzdolž celotne Mure, iz katerih se oskrbuje okoli 300.000 prebivalcev na obeh straneh reke. Pohodniki so prisluhnili govorom povabljenih gostov, med njimi tudi ministru za naravne vire in prostor Urošu Brežanu, županji občine Gornja Radgona Urški Mauko Tuš, predsedniku Zveze društev Moja Mura Samo Tušu in drugim zaskrbljenim zaradi razsežnosti onesnaženja.

Iz civilne iniciative Ceršak so pohodnike pozdravili s protestnimi transparenti, ki so izražali njihove skrbi, nezadovoljstvo, ogorčenost in tudi razočaranje. Pohodniki so pot od kompostarne nadaljevali čez Kozjak, od koder se odpira panoramski pogled na razsežnosti odlagališča odpadkov na otoku na Muri in se vrnili do Sladkega Vrha, kjer so druženje zaključili.

Foto: ZDMM

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      18.04.2023 ob 7:22 gost gost

      PA KA STE ZDAJ DOSEGNOLI NIŠTA SPREHODILI PA V OŠTARIJO PIT ZAJEBALI STE VSE NA REFERDUMU NORCE STE POSLUŠALI ZDAJ PA OD TOGA NIŠTA JEBE SE VLADI ZA ČISTO VODO V SLOVENIJI

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        18.04.2023 ob 19:45 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      18.04.2023 ob 9:53 Pločnik gost

      Njim ni drugo cilj zastonj tisti dan jesti in pijača .Tako ta dan ni potrebno kuhati .

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      18.04.2023 ob 10:14 gost gost

      MURO NAPELATI V PARLAMENT NAJ PIJEJO NOGE PEREJO SAJ JE TO ZA NJIH ISTO KJE JE KOVAČEVA KAK JE BILA GLASNA ZA VODO SAMO ZA VLADANJE SE JIM JE ŠLO NEJ PA ZA OKOLJE

      9 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      18.04.2023 ob 14:59 gost

      Aja, to je minister za okolje, ki se ne upa oglasiti ko Jankovič gradi kanalizacijo na vodovarstvenem območju.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      18.04.2023 ob 18:04 gost

      LEVOJAJARJI SO --GAMAD neotesanci --pizde !!!!!! samo lapajo kot v državnem zboru , dejanj pozitive pa nikjer !! škoda da sem nasedel na volitvah !!!

      0 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.