https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Ana Vovk o vitalni samooskrbi za več življenjske energije

Murska Sobota, 20.04.2023 ob 11:43  

V sredo, 19. aprila, je v avli Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota potekal Vanekov večer. Tokratna gostja je bila Ana Vovk, ki je spregovorila o vitalni samooskrbi za več življenjske energije.

Prof. ddr. Ana Vovk je dvojna doktorica znanosti, s področja fizične geografije in varstva okolja ter vodilna slovenska strokovnjakinja na področju permakulture. Zaposlena je na Oddelku za geografijo Filozofske fakultete Univerze v Mariboru ‒ raziskuje, kako lahko človek uspešno sodeluje z naravo brez prekopavanja, dodatnega zalivanja in gnojenja.

Ustanovila je Učni poligon za samooskrbo Dole pri Poljčanah, ki je nagrajen z nacionalno nagrado za drugo najboljšo učno pot v Sloveniji.

Na 75. Vanekovem večeru je predstavila naravno samooskrbo, in sicer tudi na območjih, ki kmetijsko niso najbolj primerna. Spregovorila je tudi o odnosu do življenja, za katerega je značilno iskanje novih možnosti, kako živeti v soglasju z naravo, temu pa je dodala nekaj zanimivih receptov za dobro življenje.

"Življenje je lahko, če si takega naredimo. Na to zelo veliko vplivajo ljudje, s katerimi se družimo in kaj damo "vase," kako razmišljamo in kako živimo," uvodoma pove Ana.

"Za vitalno življenje potrebujemo inovativne pristope," je dejala in obenem izpostavila, da mora biti hrana dobra, slastna in zdrava. Dodajanje čudežnih rastlin poveča vitalnost hrani. Pridelana prana pa pri tem ne sme obremenjevati okolja. 

Poudarila je pomen celostne samooskrbe. Izpostavlja, da naj ne jemo samo svojih pridelkov, temveč tudi divje rastline, saj imajo veliko mineralnih snovi in vlaknin, ki so pomembne za naše telo. Spomladi recimo lahko jemo regrat, tako liste kot cvetove. 

Po njenih besedah naj bi med drugim jedli artičoko, sladki pelin, žajbelj, koprivo, lovor, korenino svetlobe, azteško sladko zel, kot odličen nadomestek sladkorja in drobnjak, ki je naravni antibiotik.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      20.04.2023 ob 12:18 gost

      Resan tej vsi tu sedijo du šce 100 let živeli pa spreminjali svet.

      3 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.04.2023 ob 23:23 AngliaMiller gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit------------------>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐉𝐨𝐛𝐬𝐑𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      20.04.2023 ob 15:29 GOST gost

      PRIŠLA PO PENEZE DRUGJE JO VEČ NIŠČE NE POSLUŠA NAJBOLJŠA JE RIBA PA TO OD PRAŠIČA NAJ SAMO ONI JEJE KOPRIVE PA PIJEJO VODO OD JANKOVIČA

      1 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      21.04.2023 ob 8:32 iva gost

      naivneži

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.