https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

KRONIKA

Poslovila se je Pomurka, vodja pisarne Evropskega parlamenta

19.04.2023 ob 11:40  

Po dolgi bolezni je umrla vodja pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji Manja Toplak iz Radencev, so danes sporočili njeni sodelavci. Njena poklicna pot je bila z Evropskim parlamentom povezana od leta 2007, na čelu pisarne je bila od marca 2018.

Pomurka Manja Toplak je bila za vodjo Pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji imenovana 1. septembra 2019. Pred tem je bila od marca 2018 vršilka dolžnosti vodje pisarne. V Evropskem parlamentu je bila zaposlena od leta 2007, najprej kot spletna urednica in nato kot tiskovna predstavnica pisarne v Sloveniji. Diplomirala je na področju jezikovnih študij na Univerzi Karla in Franca v Gradcu, na Univerzi uporabnih znanosti v Berlinu pa je zaključila magistrski študij evropskih ved.

Ekipa pisarne Evropskega parlamenta je sporočila, da so pretreseni in zlomljeni, saj so izgubili izjemno nadarjeno, učinkovito in prijetno sodelavko, ki je bila tudi njihova prijateljica izven delovnega časa. Dodajajo, da se je bodo vedno spominjali po njenem entuziazmu, veseli naravi, igrivosti in humorju."Manja je bila stalno v pogonu in s svojim znanjem, izkušnjami, optimizmom nas je spodbujala, da smo skupaj postavil na noge številne projekte. Neskončno jo bomo pogrešali," so zapisali.

Žalna knjiga bo na voljo v Hiši Evropske unije na Dunajski 20 v Ljubljani od četrtka, 20. aprila, vsak delovni dan od 9. do 18. ure do pogreba, ki bo potekal v ožjem družinskem krogu, navaja STA.

Foto: Pisarna Evropskega parlamenta v Sloveniji in arhiv Pomurec.

    Fotogalerija

    Komentarji

    !Za komentiranje se morate prijaviti

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.