https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje
https://www.pomurec.com/go/203/LOKALNO
https://www.ris-dr.si/go/1011/1886/DRUZINSKI_CENTER_POMURJE

NOGOMET

FOTO: Murašice z zmago do pokalnega finala

19.4.2023  

Danes, 19. aprila 2023, so se na Fazaneriji na polfinalni tekmi ženskega pokala pomerile nogometašice ŽNK Mura Nona in ŽNK Radomlje Medex. Z zmago so se v finale uvrstile Murašice, ki so nasprotnice premagale s 4:1. Na prvem polfinalnem ljubljanskem mestnem derbiju so danes slavile nogometašice Olimpije, ki se bodo tako v finalu pomerile s Pomurkami.

ŽNK Mura Nona - ŽNK Radomlje Medex 4:1 (1:0)

(Kolbl v 38. min; Korošec v 51. min, Vilčnik v 68. min, L. Kos v 74. min, Korošec 11m v 79. min)

Začetna enajsterica ŽNK Mura Nona:


Začetna enajsterica ŽNK Radomlje Medex:

Sodnice: Vanja Janković (glavna sodnica), Helena Buh (1. pomoč), Sara Mask (2. pomoč).
Delegat: Domen Majcen.

Število gledalcev: 300.

Rumeni kartoni: Laura Šenk (33. min), Lucija Kos (44. min), Margit Kosirnik (54. min), Kolbl (72. min).
Rdeč karton: Tinkara Testen (11. min).

Za finalno vstopnico so se danes pomerile štiri najboljše ekipe v državi. Nogometašice ŽNK Mura Nona so si nastop v polfinalu zagotovile s četrtfinalno zmago nad Ptujem, ki so ga nadigrale s 7:0. Murašice tako ostajajo v bitki za dvojno zmago. Po tem, ko so v nedeljo v Beltincih slavile s 5:1 proti ŽNK Ljubljana, so danes premagale Radomljanke s 4:1.

Ekipi sta se danes pomerili že tretjič v slabih 40 dneh letošnjega spomladanskega dela sezone. Prvi dve tekmi so dobile varovanke trenerja Amirja Kariča. Je pa treba priznati, da so Radomljanke na drugi tekmi prikazale precej, tehtnica v korist Mure pa se je nagnila šele po 70. minuti. Takrat so Radomljanke po izključitvi Jone Javorčič nadaljevale z igralko manj na igrišču, ŽNK Mura Nona pa je to izkoristila in dosegla tri gole. 

Že v prvi minuti na današnji tekmi so Murašice prišle do priložnosti, a je bila na mestu vratarka Radomelj Nuša Vidrih. V 4. minuti se je zatresla mreža gostij, vendar zaradi prekrška nad vratarko zadetek ni bil veljaven. Od 11. minute so Pomurke igrale z igralko več. Tinkara Testen si je prislužila rdeč karton, ko je potegnila za dres domačo nogometašico, ki je bila že na poti proti vratom gostujočih. V 38. minuti so Murašice povedle. Za črno-bele je zadela Špela Kolbl. Ob koncu prvega polčasa rezultat 1:0.

V uvodnih trenutkih drugega polčasa so domače nogometašice povečale prednost. Za 2:0 je z roba kazenskega prostora zadela Kaja Korošec. V 68. minuti so se Radomljanke veselile znižanja zaostanka. Po napaki domače vratarke Kocijan je za 2:1 zadela Noelle Vilčnik. Veselje gostij ni trajalo dolgo, saj je že v 74. minuti za povečanje prednosti domačih na 3:1 zadela Lucija Kos. V 79. minuti je, po igranju z roko nogometašice Radomelj v kazenskem prostoru, z 11. metrov za 4:1 ponovno zadela Kaja Korošec. Murašice so večji del igre zanesljivo držale žogo v svoji posesti, medtem ko so se na drugi strani Radomljanke večinoma zgolj branile. Tekma se je končala z rezultatom 4:1.

V polfinalnem obračunu ženskega pokala je danes ob 14.30 potekal tudi ljubljanski mestni derbi, kjer so se pomerile nogometašice ŽNK Olimpija Ljubljana in ŽNK Ljubljana. Favoritinje iz Olimpije so po pričakovanjih ubranile pokalni naslov. Nasprotnice so premagale s 4:0.

V finale sta se tako uvrstili ekipi ŽNK Mura Nona in ŽNK Olimpija Ljubljana. Murašice se bodo podale v boj za deseto pokalno zmago, Olimpija pa se bo borila za tretjo zaporedno. Na finalni tekmi se bodo spopadle v soboto, 6. maja 2023, v Celju.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      19.04.2023 ob 19:59 Xxxx gost

      Tak slabe pa niso bile še nikoli Nikoli

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        19.04.2023 ob 22:37 RachelGrinder gost

        I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. For more details visit------------------>>> 𝐖𝐰𝐰.𝐉𝐨𝐛𝐬𝐑𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐂𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      19.04.2023 ob 20:21 Gajdar gost

      Nogometaši Mure in njihov trener, se morajo priti učit k "beltinski Noni", kako se igra nogomet.

      5 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      19.04.2023 ob 20:22 Gajdar gost

      Nogometaši Mure in njihov trener, se morajo priti učit k "beltinski Noni", kako se igra nogomet.

      4 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      20.04.2023 ob 1:12 lepec gost

      Črne nesposobne grinte si kar naj ogledajo kako se igra nogomet in bori za klubske barva. Marš smrdeča banda nesposobna, Še poraz proti Taboru in dokončno ste si podpisali banda smrdeča sodbo.

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        20.04.2023 ob 8:07 gost gost

        Nemreš tij primerjati ženski pa moški nogomet, ker je razlika ogormna. V Sloveniji sta samo ekipi Olimpije in Mure keri imata neko kvaliteto za ženski nogomet, če pa igrajo katere z kadetsko ekipo fantov pa žal izgubijo, toliko o kvaliteti . Trenerja Grabiča pa podpiram pri tem da se dresi ponovno delijo, saj se prvenstvo bliža koncu in s tem prestopni rok pred vrati, kdor ni zadovoljil se mu zahvaliti, vemo pa kdo je te igralce pripeljal oz. si jih je zaželel..

        2 1 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      20.04.2023 ob 8:19 gost

      lepec :srečo imaš da NOROST NE BOLI ,ker drugače bi bil v velikih težavah.

      2 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      20.04.2023 ob 9:30 goat gost

      I’m using an online business opportunity I heard about and I’ve made such great money. It’s really user friendly and I’m just so happy that I found out about it. Here’s what I do. … For more details visit————————➤ 𝐖𝐰𝐰.𝐩𝐚𝐲.𝐡𝐢𝐫𝐢𝐧𝐠𝟗.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      20.04.2023 ob 21:50 Zamenjava gost

      Kariča źe zamenjujejo,Debeli kozic mu že źajfa klop

      0 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.