https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Ljutomerčanom se na prvi polfinalni tekmi ni izšlo

21.4.2023  

Prva polfinalna tekma državnega prvenstva med vrhniškim Silikom in ljutomerskim Meteorplastom ŠIC barom je postregla z zanimivo predstavo, slavili pa so Vrhničani z 2 : 0 (0 : 0). Tekmo je odločil prvi strelec prvenstva Jure Suban z dvema zadetkoma. Ekipi igrata na tri zmage, naslednja tekma pa bo prihodnjo sredo ob 20.30 v Ljutomeru.


Ljutomerčani, ki so nastopili brez poškodovanega Aljaža Ruisa, so v prvem polčasu prikazali izvrstno predstavo. Povsem so zasenčili gostitelje, ki so imeli bučno podporo s tribun. Priigrali so si številne priložnosti, a žoga ni hotela v mrežo. Vrhniškemu vratarju Nejcu Berzelaku je številne nevarne žoge uspelo ukrotiti, kar trikrat pa mu je bil v pomoč okvir vrat. Dvakrat je veselje gostom ob strelu Thomasa Pihlerja preprečila vratnica, prečnik pa je nastreljal Adrijan Trstenjak. Domačini so zapretili v sami končnici prvega polčasa, ko je vratnico nastreljal Uroš Đurič.

Na začetku drugega polčasa so zagospodarili gostitelji. Oblegali so vrata Tjaža Lovrenčiča, ki pa je z nekaj bravuroznimi obrambami preprečil, da žoga ni končala za njegovim hrbtom. V 30. minuti je imel priložnost za goste tudi Alen Ruis, ki je streljal z dobrih 15 metrov, Berzelaka pa je še enkrat rešil prečnik. Gostitelji so do vodilnega zadetka prišli v 32. minuti, ko je spretno in srečno Lovrenčiča premagal prvi strelec lige Jure Suban. 

Slednji je že v naslednjem napadu povišal na 2 : 0, ko je mojstrsko spravil žogo v mrežo in dosegel že 26. zadetek v sezoni. Dobre tri minute do konca dvoboja je moral zaradi drugega rumenega kartona s parketa Pihler. Z igralcem več gostitelji niso dosegli zadetka. Zadnjo minuto so Ljutomerčani igrali s petim igralcem v polju, a se izid ni več spremenil.

»Ne vem, kaj je razlog, a nam žoga proti njim nikoli ni hotela v mrežo. Enostavno si lahko ustvarimo ne vem koliko priložnosti, pa ne zadenemo. Na koncu se je to še vedno v tej sezoni obrnilo njim v prid in nas kaznovalo,« je dejal ljutomerski igralec Tilen Rajter, ki se je na parket vrnil po dveh mesecih premora zaradi poškodbe.

Druga tekma bo v sredo, 26. aprila 2023, v Ljutomeru, domačini pa bodo nastopili brez Roka Šnofla in Thomasa Pihlerja, ki imata prepoved zaradi kartonov.

Foto: KMN Meteorplast.

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.