https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ob dnevu Zemlje izvedli medregijsko in mednarodno čistilno akcijo

24.04.2023 ob 11:00  

Čistilna akcija je potekala v sklopu solidarnostnega projekta "Gradimo mostove med Prekmurjem in Belo krajino" in v sklopu akcije DAN ZA SPREMEMBE 2023. Istočasno je čistilna akcija potekala tudi v Metliki, kjer so sodelovali člani Plesnega društva krokar v sodelovanju s KUD Placom Metlika in Komunalo Metlika. Čistilna akcija v Metliki je potekala pod sloganom »ZELENI TEDEN v Beli krajini: Očistimo bregove Kolpe«.

Društvo Kreativne Mladine, Mestna občina Murska Sobota in KTD Dvorec Rakičan so organizirali mednarodno čistilno akcijo in sprehod od dvorca Rakičan do Soboškega jezera in paviljona EXPANO.

Čistilna akcija v Murski Soboti se je začela pri dvorcu Rakičan, kjer so udeleženci prejeli vodo, kavo, manjše prigrizke, vrečko za smeti in rokavice. Udeleženci so čistili okrog dvorca Rakičan in se nato podali na sprehod do Soboškega jezera in paviljona EXPANO. Čistilne akcije se je udeležil tudi župan Mestne občine Murska Sobota, Damjan Anželj. V Metliki so udeleženci čistilne akcije čistili bregove reke Kolpe. S pobiranjem odpadkov so začeli na obrežju metliškega kopališča in se premikali proti Križevski vasi.

Čistilne akcije v Murski Soboti so se udeležili tudi mednarodni udeleženci mladinske izmenjave "Open up - you deserve to be happy!", ki so od 17. aprila do 25. aprila 2023 bivali v dvorcu Rakičan. Mladinsko izmenjavo organizira KTD Dvorec Rakičan.

 

 

Namen projekta je povezovanje prekmurske in belokranjske regije, saj so mnenja, da je mladinsko delo v obeh regijah še vedno zelo zapostavljeno. V obeh regijah prepoznavajo problematiko pri pomenu odprtega mladinskega dela. Njihov največji cilj bo promocija odprtega mladinskega dela, povezovanje mladih iz obeh regij in izvedba skupnih aktivnostih v obeh regijah. 

Več fotografij v spodnji galeriji ...

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      24.04.2023 ob 18:41 gost

      Ti keri smetijo naj tudi čistijo.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      24.04.2023 ob 18:44 gost

      Vsi keri imajo otroke in vnukece bi morali čistiti zaradi svojih otrok. Da njim otroci nebodo rasli in se razvijali v zasvinjani zemlji in okolju. To bi naj naredili ne da raje sedijo na kavicah in se škrableju pa debelih ritah starši in stari starši.

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      24.04.2023 ob 19:43 gost gost

      Čistiti bi mogli tej šteri majo pse , ka jin okoli blokov pa po mesti serejo, pa ne spucajo. Pa tudi ,če spucajo je to samo tak, tak. To je onesnaženje. Nekda so se deca špilala po zelenicaj okoli blokov, zdaj pa psi serejo, njihovih lastnikov je pa niti ne sran. Še nadrejo te, če jih opozoriš. Druge nega, kak davek na pse, kak majo že v večin državah. Pa te nedo sami socialaši , pa brezdelneži, pa modrijaši meli pse.

      5 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      24.04.2023 ob 21:09 ........ gost

      sistem, najprej onesnaži, NATO POČISTI IN GOVORI, DA PRAZNUJEŠ DAN ZEMLJE. oNESNAŽIJO GA PA TISTI, KI IMAJO OTROKE STAROSTI DO 4 LETA, NAMESTO, DA BI SE POBRIGALI ZA NJIHOVO, 20,30,40.ITD LETNO STAROST, KO JIM BOG VEČ NE POMORE, ČE DANES NJIHOVI STARŠI ONESNAŽUJEJO OKOLJE. POGLEJTE SAMO KMETE, NA NVE ZVOZIJO VSO SVINJARIJO TGA SVETA, KAJ PA TU PA TAM ZAKOPLJEJO PA NE VE NI SAM HUDIČ. Ja tak pač je, ne bo inšpekcija nadzorovala pokopov po poljih.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.