https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Znamenitosti Prekmurja, ki jih ne smete zamuditi

25.04.2023 ob 6:05  

Prekmurje, čudovita pokrajina v severovzhodnem delu Slovenije, je prava paša za oči. S svojo edinstveno kulturno dediščino, slikovitimi pokrajinami, termalnimi vrelci in bogato kulinarično tradicijo je to območje prava zakladnica za vse obiskovalce. V tem članku vam predstavljamo nekaj najlepših znamenitosti Prekmurja, ki jih ne smete zamuditi, ko se odpravite na potovanje po Sloveniji.


Grad Murska Sobota

Grad Murska Sobota, ki stoji v središču istoimenskega mesta, je pomembna zgodovinska in kulturna znamenitost Prekmurja. Grad, zgrajen v 13. stoletju, je bil prenovljen v 16. stoletju in je danes dom Pomurskega muzeja. Muzej ponuja vpogled v bogato zgodovino in kulturo regije ter prikazuje zanimive eksponate, od arheoloških najdb do umetniških del lokalnih avtorjev.

Goričko

Čudovita pokrajina Goričko s svojimi griči, dolinami in vinogradi je pravi raj za ljubitelje narave. Tukaj se nahaja tudi Krajinski park Goričko, ki nudi številne možnosti za pohodništvo, kolesarjenje in opazovanje prosto živečih živali. Ne zamudite obiska Gradu Grad, ki se nahaja v osrčju Goričkega.

Dvorec Rakičan

Dvorec Rakičan, ki se nahaja v bližini mesta Murska Sobota, je čudovita baročna stavba, obdana z veličastnim parkom. Zgodovina gradu sega v 14. stoletje, skozi stoletja pa je bil večkrat obnovljen. Danes grad Rakičan služi kot turistični kompleks in konjeniški center, kjer lahko obiskovalci uživajo v jahanju, sprehodih po parku ali pa se preizkusijo v različnih športnih aktivnostih.

Prekmurska kulinarika

Prekmurska kulinarika je prava poslastica za vse ljubitelje dobrot iz krušne peči. Bogata in raznolika kulinarična tradicija regije je plod vplivov sosednjih držav in lokalnih sestavin. Ne zamudite priložnosti za pokušino prekmurske gibanice, slastne pogače z nadevi iz skute, jabolčnih, orehovih in makovih rezin, ki je zaščitena kot slovenska nacionalna jed. Poskusite tudi bograč, okusno enolončnico z divjačino, mesom in krompirjem ter prekmursko šunko, dimljeno in sušeno po tradicionalnih postopkih.

Paviljon Expano in Soboško jezero

Moderna stavba ob Soboškem jezeru vsebuje projekcijsko dvorano, ki vas s pomočjo 3D projekcije popelje skozi pomurski prostor in čas. V Expanu boste našli tudi turistično informacijski center, bar in trgovino s prekmurskimi izdelk. Expano je odlično mesto za postanek s pogledom na jezero in spoznavanje te pokrajine.

Pump Track Odranci

Pump track Odranci je zanimiv in zabaven poligon za kolesarje, ki se nahaja v naselju Odranci. Ta kolesarski poligon ponuja razgibano progo z valovi in zavoji, ki omogoča kolesarjem vseh starosti in sposobnosti, da izboljšajo svoje spretnosti in se ob tem zabavajo. Pump track Odranci je odlično mesto za druženje, učenje in tekmovalnost, kjer lahko preživite prijeten dan v družbi prijateljev in družine ter se ob tem aktivno sprostite.

Zaključek

Prekmurje je resnično dežela, ki jo morate obiskati, če želite izkusiti nekaj posebnega in edinstvenega. Ne glede na to ali ste ljubitelj zgodovine, narave, termalnih vrelcev ali slastne hrane, vam Prekmurje ponuja bogato paleto doživetij, ki jih ne smete zamuditi.

    Fotogalerija