https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Znano je, kdo bo prevažal potnike v Pomurju

26.04.2023 ob 11:50  

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo je izbralo koncesionarje za izvajanje javnega linijskega prevoza potnikov na območju Slovenije. Na javno naročilo za izbiro koncesionarjev za javni linijski prevoz potnikov so se prijavili Avtobusni promet Murska Sobota, Arriva in Nomago.


Ministrstvo je javno naročilo za izbiro koncesionarjev za javni linijski prevoz potnikov objavilo v začetku januarja, izteklo se je 27. februarja. Nanj so se prijavili Avtobusni promet Murska Sobota, Arriva in Nomago.

Ponudniki so se lahko prijavili na 12 sklopov oz. statističnih regij in za vsakega je prispela po ena ponudba, zgolj za jugovzhodno Slovenijo in obalno-kraško regijo sta se prijavila dva ponudnika, to sta Nomago in Arriva. Pri tem je pri jugovzhodni Sloveniji eden kasneje umaknil svojo ponudbo, zato naročnik preostalih ponudb ni razvrščal po merilih.

Za izvajanje gospodarske javne službe na območjih gorenjske, podravske, osrednjeslovenske in obalno-kraške regije je ministrstvo izbralo prevoznika Arriva. Na območjih savinjske, jugovzhodne, goriške, koroške, posavske, primorsko-notranje in zasavske regije bo linijski prevoz izvajal Nomago, v pomurski regiji pa Avtobusni promet Murska Sobota.

Vsi prevozniki so oddali ponudbe v višini 2,20 evra na kilometer (brez davka na dodano vrednost), kar je en cent manj od najvišje možne cene, določene v razpisu.

Po pravnomočnosti izbire bo ministrstvo koncesijske pogodbe za izvajanje javnega linijskega prevoza potnikov z izbranimi ponudniki sklenilo za obdobje petih let z možnostjo podaljšanja, dejavnost pa se bo začela izvajati ne prej kot tri mesece po podpisu pogodb.

Ministrstvo je že avgusta 2021 objavilo javno naročilo za izvajanje javnega linijskega prevoza potnikov, a je Državna revizijska komisija razpis razveljavila. Trenutno veljavne koncesijske pogodbe za izvajanje javnega linijskega prevoza potnikov, ki so jih zaradi neuspešno izvedenega javnega naročila podaljševali z aneksi, sicer veljajo do konca leta, piše STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      26.04.2023 ob 14:12 lepec gost

      BRAVO MI!

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.04.2023 ob 17:24 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

        0 5 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      26.04.2023 ob 14:16 1919 gost

      OLIGOPOL....vidljivo z Marsa.

      5 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      26.04.2023 ob 15:07 gost

      Kak se naj pelan z avtubusun če Ide 1krat na dan iz naše vasi v vas se pa vrne drugi dan.

      22 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.04.2023 ob 21:15 kaplar gost

        Znano je, kdo bo prevažal potnike v Pomurju, potniki se bodo morali naučiti hoditi peš, strojevi marš !

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      26.04.2023 ob 16:33 Tihi gost

      Super, samo kdo bo avtobuse vozil?

      14 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        26.04.2023 ob 20:13 gost

        ja Tihi ,tudi prevoznik ARIVA , danes so jih pripeljali iz Balkana, kjer opažamo,da vsak drugi šofer ne zna slovenski, pa čeravno je že pri nas nekaj desetletjih.Hvala Bogu,so pa kar dobri šoferji.

        7 2 Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      26.04.2023 ob 16:38 gost

      Pridejo tajvanci Kitajci keri so radi da so v Sloveniji pa če jih plačajo ali pa Nej.

      9 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      26.04.2023 ob 20:04 gost

      javni prevoz mursko - soboški AP je končno preživel, samo da bodo ostale vse linije ,katere je kar lepo izvajal predvsem na dolgih relacijah Lendava - MURSKA SOBOTA - MB - LJUBLJANA - KP - PIRAN , ki pa je v Sloveniji najdaljša avtobusna linija.

      6 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      27.04.2023 ob 12:56 Mojčkica gost

      Fala bougi, pa nazaj naše šoferje, obe pa nagnati, ka nemajo nikšne olike, sploj se ne vejo pozdraviti, pa še dijakinje gledajo, ka nemo pravla kak, pokvarjenci eni,

      4 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.