https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

NOGOMET

Prleki premagali Vrhničane in izenačili izid v zmagah

27.4.2023  

Sinoči je bila v dvorani ŠIC Ljutomer odigrana druga polfinalna tekma državnega prvenstva v futsalu za člane. Meteorplast ŠIC bar je gostil vrhniški Siliko. Pred več kot 200 gledalci so gostitelji slavili s 4:0 (3:0) in izid v zmagah izenačili na 1:1. Tretja polfinalna tekma bo odigrana v torek, 2. maja, na Vrhniki, četrta pa v petek, 5. maja, ponovno v Ljutomeru.

Po nesrečnem porazu na Vrhniki (0:2) so Ljutomerčani tokrat pričakali zasedbo Silika brez kaznovanih Roka Šnofla in Thomasa Pihlerja, manjkal pa je tudi poškodovani kapetan Kristian Škerget. Trener Meteorplasta ŠIC bara Robert Grdović, ki je tokrat večji del tekme rotiral šest igralcev, je od svoje oslabljene ekipe že od prvega sodnikovega žvižga zahteval agresivno pokrivanje po celem igrišču, kar je zmedlo Vrhničane, ki so klonili že po nekaj sekundah igre. Mrežo reprezentančnega vratarja Nejca Berzelaka je načel Tilen Rajter. Fanatična borbenost, ob glasni podpori s tribun, je botrovala tudi drugemu zadetku. V 4. minuti je kapetan Matic Goznik povišal na 2:0. Gostitelji so si hitro nabrali šest prekrškov in v 12. minuti je imel gostujoči kapetan Nikola Jandrić priložnost, da iz kazenskega udarca z desetih metrov zniža zaostanek, a je njegov strel domači vratar Tjaž Lovrenčič zaustavil. Gostje so v drugi polovici drugega polčasa bili nekaj več pri žogi, vendar niso uspeli prebiti domače »granitne« obrambe. Za izid polčasa (3:0) sta poskrbela Aljaž Ruis, ki je odlično podal iz kornerja pred vrata Berzelaka, kjer je akcijo budno spremljal Matic Goznik in zadel za visoko vodstvo.

V drugem polčasu so agresivneje zaigrali tudi gostje, v napadalnih akcijah pa jim je občasno pomagal tudi vratar Berzelak. Domačini so se pomaknili na svojo polovico in branili svoja vrata. Lovrenčič je bil nepremagan, gostitelji pa so bili za borbenost nagrajeni v 36. minuti, ko je končni rezultat 4:0 postavil Alen Ruis. »Zmaga ni bila gladka, ampak kot sem že rekel, popeljali so nas gledalci, mi smo dali sto odstotkov od sebe. Iskrene čestitke fantom, vodstvu kluba, trenerjem, vsem. Tokrat se nam je res vse »poklopilo« in čakamo na tekmo v torek,« je bil po zmagi presrečen domači vratar Lovrenčič, ki ob povratku Šnofla in Pihlerja v ekipo obljublja v torek pohod na drugo zmago.

Pred drugo polfinalno tekmo so gledalci lahko pozdravili domačo ekipo U13, ki je v tej sezoni osvojila bronasto kolajno državnega prvenstva, domačini pa so se z manjšo pozornostjo spomnili tudi rojstnega dne gostujočega kapetana Nikole Jandrića.

* Foto: KMN Meteorplast

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      27.04.2023 ob 18:42 gost

      Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

      0 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.