https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Kmetje zahtevajo umik uredbe o Naturi 2000 in predloga o nadzoru rejnih živali

28.04.2023 ob 6:00  

Kmetijske organizacije so po torkovem protestnem shodu na politični vrh naslovile zahtevi za takojšen umik uredbe o programu upravljanja območij Nature 2000 in predloga novele zakona o zaščiti živali v delu, ki se nanaša na spremembo nadzora rejnih živali. Če to ne bo izpolnjeno, bodo nadaljevale protestne aktivnosti.

"Zahtevamo, da se predlog zakona in uredba umakneta ter da nam posamezni resorji v roku 14 dni pošljejo smiselne rešitve za ostale naše zahteve," so danes sporočili iz Sindikata kmetov Slovenije, Zadružne zveze Slovenije, Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, Zveze slovenske podeželske mladine in Zveze kmetic Slovenije. Te zahteve so v sredo naslovili na predsednico DZ Urško Klakočar Zupančič, predsednika vlade Roberta Goloba, poslansko skupino SD, ministra za naravne vire in prostor Uroša Brežana ter na ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Ireno Šinko, so dodali.

Organizacije zahtevajo predloge, ki vsebujejo uporabne in izvedljive rešitve, so navedli. "Predlogi o prehodnih obdobjih za nas niso sprejemljivi. Ne sprejemamo rešitev, za katere si ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano prizadeva, ne pride pa do dejanj, ne sprejemamo navedb ministrstva za finance, ki se je na zahteve odzvalo s pojasnili, zakaj predlogov ne podpira. Ministrstvo za naravne vire pa je poslalo predloge, ki predvidevajo nadaljevanje uredbe, ni pa podalo niti rešitev za območja občutljivega trajnega travinja," so zapisali.

V torek je pred poslopjem DZ v središču Ljubljane potekal drugi protestni shod kmetov v zadnjem mesecu dni. Po oceni predsednika sindikata kmetov Antona Medveda je na njem sodelovalo več kot 1500 traktorjev in več tisoč ljudi. Kmetje zahtevajo, da se zmanjša območja Nature 2000, da se kmetov ne obremenjuje z novimi davki, da so ukrepi jasni in administrativno nezahtevni, da se neposredna plačila uskladi z inflacijo, da se zmanjša populacija zveri in divjadi, da se uredi zaščita najboljših kmetijskih zemljišč ter zavrne uredba o trajnostni rabi fitofarmacevtskih sredstev.

Vlada je po navedbah ministrice Šinko prejšnji četrtek predstavnikom kmetov poslala odgovor na njihove zahteve. Ker gre za obsežno gradivo, so po njenih besedah predlagali, da bi se na pogajanjih ponovno sešli po praznikih. Glede Nature 2000 predlagajo, da bi se letos režim tam izvajal prostovoljno, glede trajnega travinja bi individualno pregledali, na katerih območjih bi lahko morda spremenili rabo, trajna travinja pa bi se nadomestilo kje drugje, je povedala. Da s kmetijskim ministrstvom iščejo rešitve za postavljene zahteve kmetov, so zatrdili tudi na ministrstvu za naravne vire in prostor, navaja STA.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.04.2023 ob 6:28 gost

      Umik celotne vlade ali drugače povedano cirkusa,ki v Sloveniji traja že od osamosvojitve naprej.Šele takrat se lahko pogovarjamo kako naprej.ker z sedanjimi klovni nima smisla vzpostavljati diskusije o kmetijstvu in gospodarstvu.Prosim odidite in prepustite vodenje države mladim poštenim novim obrazom ta stara skrupcala pa adijo.

      9 18 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.04.2023 ob 8:04 Karel K. gost

        Gost 6.28 to je rešitev za Slovenijo, da kot država obstane, preživi in prav tako slovenski narod. To so klovni kateri so slovenski narod leta 1990 z roko v roki pretentali s ponujanjem Švice in podobnih norosti, samo da jih ta narod ustoliči, oboje Janševe in Kučanove. Skrili so se za osamosvojitvijo in s tem uprizorili največjo prevaro slovenskega naroda v njegovi zgodovini. Z osamosvojitvijo brez odstranitve titoisitčnega političnega sistema s celotno kadrovsko zasedbo iz preteklosti slovenski narod ni pridobil nič, kvečjemu si je le podrezal še zadnjo vejo in ta se počasi lomi, kar čutimo danes na vsakem koraku življenja, ko smo vedno bolj revni in živimo v kaotično nepravno in nedemokratično urejeni državi. Potrebni so zares novi obrazi na političnem prizorišču, vendar moramo pri tem paziti, da se nam ne ponovi leto 1990, ko so Kučanovi kot nove obraze vrinili v vrste slovenske pomladi Janšo, Peterleta, Rupla, Bučarja, Omana, Bavčarja, brata Podobnik in ti so opravili umazane posle za njih, ko so celotni bivši sistem ustoličili v samostojni Sloveniji. Ti mladi in novi obrazi morajo biti neodvisni opd teh starih politikantskih lažnivih klovnov kateri samo počnejo to, da eni druge obkladajo z kletvicami in se ustvarjajo pogoje, da vedno eni druge mečejo z oblasti. Rupar danes opravlja isto nalogo, kot jo je v času Janševe vlade opravljala Nika Kovač.

        8 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.04.2023 ob 12:25 Štef gost

        Umik uredbe potem pa z gnojnico in pesticidi na polno, nam pa tupite o neki ekološki prehrani, slovenski kmet je lopov

        9 8 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.04.2023 ob 14:22 gost

        Umik vseh subvencij ki jih dobivajo kmetje in ceno disela in vplačevanje v pokojninsko in zdravstveno zavarovanje enkrat za vselej morajo priti na svetlo z vsemi ugodnostmi in se izenačiti z ostalim delovnim ljudstvom

        6 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.04.2023 ob 19:00 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.04.2023 ob 8:34 Xxxx gost

      Karel k tij se tuj en veike klovn ne delaj se tak pametne

      10 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.04.2023 ob 9:37 gost

      Odgovorim namesto Karlna,,,,,,, Neodvisnega ni in takšnega tudi ne ki bi Slovenijo popeljal na pravo pot !!!!! To je tako prepleteno kot volna v klobčič !!! 9.21

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.04.2023 ob 9:58 lepec gost

      Karoly kaj ti je v kokošje možgane vsekal konjski drek?????

      6 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      28.04.2023 ob 10:28 gost

      Ozrite se v prihodnost , preteklost je za nami !

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      28.04.2023 ob 10:32 gost

      Slovenija je skropocalo za zemljevidu !! Idemo mi v maloro ali pa v božjo m.t.r ......

      9 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      28.04.2023 ob 10:34 gost

      Mali petelin vam gvinte reže !!!!!!!!!!!!!!!Zdaj imate med in mleko

      12 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      28.04.2023 ob 11:09 gost

      Ja saj to Janšistično kmetovanje je isto kot nabava orožja in prodaja za keš v 1990 letih nihče nič ne sme nadzarovati le oni nadzirajo sami sebe in pobirajo davkoplačevalska sredstva kako dolgo še KONEC

      8 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    9. gost
      28.04.2023 ob 11:13 kilonja gost

      Za večino kmetov ki jih poznam, vem da so antijanšisti, zdrinjali so se na voliščih da bi izvolili Gooloba, a zdaj pa cvilite ? Prekmurje med najmanj razvitimi regijami Slovenije, na volitvah pa vedno izberete rdeče.

      14 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    10. gost
      28.04.2023 ob 11:45 Vuk Rupnik gost

      Evo vam kmeti, hoteli ste Goloba,zdaj ga imate, tudi ostali njegovi volilci pridejo na vrsto, kmalu bodo vsi njegovi volilci spoznali v kaki pekel nas pelje Golobizem z pomočjo Fajonke in zdrogirane levice. Še Šarec bi bil boljši premier kot Golob, bolje da bi on bil predsednik vlade, je vsaj kolko tolko miroljuben, Goloba je eno samo sovraštvo in maščevalnost. No eni boste to rabili leto, dve da dojameta, saj bo počasi.

      16 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    11. gost
      28.04.2023 ob 11:51 123 gost

      Nikoli več šiptar na vlado, 2013 je izjavil če Bratuškova sestavi vlado se umakne iz politike, pa je minilo 10 let in še vedno kvari ugled Slovenije

      5 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    12. gost
      28.04.2023 ob 12:23 gost

      123,povej mi ka gemleš,ges bi tudi, ali si samo po defaultu takšen norček.

      8 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    13. gost
      28.04.2023 ob 12:49 narava 2023 gost

      Uničujejo naravo in pitno vodo z nevarnimi škropivi! :( zdaj bi jo pa radi še bolj, ko bomo vsi rakavi bo prepozno! žalostno

      6 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    14. gost
      28.04.2023 ob 13:03 Karel K. gost

      Kako so zgoraj zacvilili nekateri lenuhi, kateri nebi mogli preživeti brez tega, da nebi bili privilegirani in prisesani na sedanjo politično elito. Žalijo vse kateri mislimo drugače, nas diskreditirajo, omalovažujejo žalijo, vendar se jim privilegiji oddaljujejo. Ti vedo, da teh privilegijev ne bodo nikoli več imeli, ko bodo prevzeli oblast sposobni, zares izobraženi in ustvarjalni ljudje, kateri ne bodo podkupljivi. So neodvisni ljudje z pozitibnimi moralnimi in etičnimi vrednotami in so tudi taki ljudje kateri bodo Slovenijo pripeljali na pravo pot. Ta klobčič pa je možno pretrgati z pošteno diktaturo, kot so jo doživeli Nemci in Avstrijci v času denacigikacije in Vzhodna Nemčija ko se je združila z matično državo. Seveda je potrebno temm umsko neuravnovešenim fanatikom okuženi z titoisitčno ideologijo, preprečiti, da bi imeli vpliv na vodenje države na vseh področjih. Nikjer ne more voditi psihično bolan človek države in tudi firme ne, ti sedanji politiki, njih večina pa je umsko bolna, saj človek z zdravim umom ne more slaviti zgodovinske mejnike kateri ponazarjajo zlagano zgodovino, kateri so temelj izpeljave zločinov do genocida nad slovenskim narodom, kateri prepoveduje svobodo govora in razmišljanja.

      13 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.04.2023 ob 14:00 gost

        Ta revček Karlek takšne kozlarije piše, da na koncu več ne ve kaj je na začetku pisal. Oh revček ubogi na umu. Res bi bilo dobro če bi malo obiskal sanatori Ormož.

        4 6 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        01.05.2023 ob 11:29 Dejan gost

        "zgodovinskih mejnikov" - KOGA ali ČESA (rodilnik!) človek z zdravim umom NE more slaviti? Zgodovinskih mejnikov. In ne "zgodovinske mejnike" - KOGA ali KAJ (tožilnik). Zakaj prekmurčeki ne uporabljate vseh 6 sklonov, ki jih slovenski jezik pozna? Isto kot Hrvati, vi rodilnika sploh ne uporabljate oz. ga ne znate. Ali ga nočete, al kaj je krivo... Ne vem... Vedno govorite le v tožilniku, tudi ko nekaj zanikate in se mora uporabiti rodilnik, ne pa tožilnik. Zakaj?? Npr.: "Nisem gledal tvojo ženo" - čisto hrvaško. Pravilno: "Nisem gledal tvojE ženE". Zakaj prekmurčeki tega ne veste? Kako da vas niti v šolah oz. že v vrtcu ne učijo sklanjati slovensko namesto hrvaško?? Pa saj niste Hrvati? Al kaj?

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino
    15. gost
      28.04.2023 ob 15:07 gost

      To te buje hi,hi,hi,hi,hi

      2 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    16. gost
      28.04.2023 ob 15:14 gost

      GOLOBJA FARMA !!!!!

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    17. gost
      28.04.2023 ob 15:42 Amigo gost

      Ce njim tqk slabo ide, si naj drugo sluzbo najdejo!

      5 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    18. gost
      28.04.2023 ob 15:57 gost

      Kmetje nimajo pravice postavljati nobenih ukrepov. Kajti oni ne prideljujejo nobene hrane za Slovence ampak za tuji trg. V Sloveniji samo zastrupljajo zrak in ga z gnojnico zasmrdijo. Kajti če hočeš zjutraj prezračiti stanovanje boš še celi dan zračil stanovanje od smradu ki ti zjutraj pride v stanovanje zaradi kulakov keri ponoči gnoji njive z odpadno gnojnico. Država bi morala te kulake obdavčiti za 100 procentov njihova bogastva ki se odražajo v milijonih. Itak so pa to bogastvo pridobili z subvencijami in za subvencija pa stojijo davkoplačevalci se pravi glupi narod kot pravi desni največji huskače Januš grozni.

      8 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    19. gost
      28.04.2023 ob 16:00 gost

      Nasprotno gre njim zelo dobro samo zato ker jih financira država z vse vrstnim subvencijami. Da si kupujejo trakture za 200 tisočakov, kombajne za 300 tisočakov, vse vrstne stroje za pitaj boga kelku, za drage prestižne avtomobile do 200 tisočakov itd.

      9 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    20. gost
      28.04.2023 ob 16:28 gost

      15:57 , ka pa či stanovanje smrdi zaradi tebe gnoja,to si se poz abo pittati, geli bebo.

      7 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    21. gost
      28.04.2023 ob 16:31 gost gost

      Subvencije so meli, ki se jim niso nigi upoštevale. Še socialno pomoč so prosili, ka nemrejo živeti. Subvencije pa so ostale. Tu se naj zamislijo in potem izsiljujejo.

      5 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    22. gost
      28.04.2023 ob 16:42 Karel K. gost

      Da so kmetje takšni in zahtevajo svoje, je kriva titoisitčna banda iz preteklosti na oblasti. Takrat pred letom 1990 jih je ta banda spravila na svojo stran, ko so jim dajali subvencije, kredite do onemoglosti, da so podpirali titoisitčni sistem takrat. Ker je ta titoizem na oblasti tudi po letu 1990 se tudi na kmetijski politiki ni nič spremenilo, še vedno so jih futrali s subvencijami, namesto, da bi ti titoistični zaostanki postavili temelje novi proevropski kmetijski politiki in proizvodnji. Tudi kmet dela in mora živeti in zaslužiti svojo mesečno plačo. Če jim ne bodo dali še teh subvencij, potem ne bodo delali nič in kaj potem, potem bo še na desettisoče ljudi na sociali, postali bodo socialni problem in se bo revščina dvignila na milijon državljanov v Sloveniji. Torej se ti kateri razpravljate o subvencijah in regresirani nafti malo spametujte in se spravite na vaše Čebinarje in jim dopovejte, da naj postavijo novo kmetijsko politiko. Seveda ti tega ne znajo storiti, saj so plehki v glavi katera jim služi le za nošenje titovke z rdečo zvezdo in manipulacije z domačo ter mednarodno javnostjo.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    23. gost
      28.04.2023 ob 16:51 Karel K. gost

      Da v tej titoistično urejeni Sloveniji vse vsakomu smrdi, da se ne dovoli graditev elektrarn na rekah, na veter na sončno energijo. Na Muri namesto, da bi zgradili elektrarne se sadijo tulpike, da se lenuhi tam zabavajo, vetrnic se ne da postavljati, ker uničujejo ptice, sončnih elektrarn se ne da postavljati, ker iznakazujejo naselbine in zmanjšujejo pridelovalne površine. V Zahodni Evropi je vsega tega na pretek, vetrnic je kot listja in trave in še jih gradijo pa tudi price živijo z njimi. Ja gnoj nekomu smrdi, kako to, da nikomur ne smrdi ta titoisitčna golazen katera vse to preprečuje in uničuje državo katera ne zna izpeljati novenih novotarij in spremeniti sistem iz preteklosti tistega zločinskega izpred leta 1990. Vsi častilci lažnivega, zločinskega, lenuharskega titoizma si brišete čevlje ob ustvarjalne ljudi, ob tiste, kateri so še pripravljeni delati in ustvarjati. Potrebno bo postaviti nova pravila, da bodo zakoni veljali za vse enako, da bo vsakdo lagko mirno ustvarjal in bo imel tisti kateri bo ustvarjal, ne pa vi lenuharji kateri se na tem portalu zoperstavljate vsem spremembam in pišete norosti, nimate pojma o žibljenju, saj ste bili vedno pripeti in ste tudi danes na državno infuzijo. Seveda so problem kmetje, kateri so tako kot vidi že 32 let na 45 let podlage pripeti na to državno ionfuzijo, da tako lahko funkcionirajo in dobro živijo, kot ste to vi. Ti so pa problem!

      10 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    24. gost
      28.04.2023 ob 17:31 Karel K. gost

      Ti so vam problem, kot je med njimi v Prekmurju največji Polanič. On odnese največ subvencij in ima na razpolago najlepšo in najboljšo prekmursko zemljo, katero je podedoval od Panonke, ta pa jo je podedovali od nacionalizacije po letu 1945. Pa še trije štirje tako so v Prekmurju. Ti nos šli štrajkat v Ljubljano, saj se njim intenzivna nega ne prekine, njim infuzija v obliki denarja vedno teče.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    25. gost
      28.04.2023 ob 18:23 X gost

      Vsa ta zgodba uredb , ki prihaja iz EU in je bolj ali manj vešče vpeljana v lokalno zakonodajo , ne gradi na tem , da bi zagotavljali zdravo in količinsko ustrezno trajnostno pridelavo hrane , ampak gradi bolj na postavljanju pogojev , omejitev itd . Hrana je namreč strateška dobrina .Ko se začnejo težave , bo vsaka država , tudi znotraj EU , poskrbela sama zase in tudi mi moramo razmišljati o tem . Če ne bomo spodbujali lastne kmetijske pridelave, ki so dovoljene , potem lahko sami sebe ogrožamo . Ko so prekinjene evropske in globalne preskrbne verige , ko grozi pomankanje posameznih dobrin , takrat vsak poskrbi za svoje ognjišče . Kmet je najšibkejši člen v verigi , je pa najbolj nujen , ker brez kmeta ni verige . Kmetijske subvencije so za socialni mir , ker kmet iz svoje lastne ekonomije ne more zdrževati kmetijske pridelave kaj šele investirati vanjo , zraven pa še pokrivati vedno višjih dodatnih stroškov . V strateškem svetu za prehrano bi morali biti strokovnjaki , ne pa oseba z močnim osebnim prepričanjem , ki ga je tudi zdravstvena stroka ocenila za škodljivega in nevarnega . Prehrana je osebna izbira , prehrana ni religija. Ko kmeta ne bo , boste praznih ust zrli v nebo .

      21 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.04.2023 ob 7:06 Hjost gost

        Edino kar si zgresil, je da se me subvencionira hrana, ki jo kmet pridela, ampak povrsina ki jo ima, pri cemer ni pomembno ali sploh kaj prodela. Kulaki so najvecji zbiralci njivski povrsin. Poleg tega pa dobijo subvencije za heano, ki jo vozijo v plinarno, to je res za spodbujanje pridelave hrane. Ni vse crno belo.

        1 2 Prijavi neprimerno vsebino
    26. gost
      28.04.2023 ob 18:24 gost

      Zato pa ti nimaš kaj ! 18:3

      8 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    27. gost
      28.04.2023 ob 19:40 gost

      Ne hranimo golobov , to prinaša vse vrste bolezni za našo družbo ....

      13 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    28. gost
      06.05.2023 ob 9:04 gost

      Bedaki levičarski ,prednjači pa 123.Kot po navadi totalni IDIOT.Nikoli ga ne bo srečala pamet,NIKOLI.

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.