https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

FOTO in VIDEO: Na Trgu zmage postavili mlaj

Murska Sobota, 28.04.2023 ob 11:30  

Na Trgu zmage v Murski Soboti so danes postavili mlaj. 

 

 

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, Regijska organizacija vzhodne Slovenije je v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota organizirala tradicionalno prireditev v počastitev 1. in 2. maja.

Ob tej priložnosti je zbrane nagovoril sekretar Sindikata delavcev gradbenih dejavnosti Slovenije Oskar Komac, ki je spomnil na delavski boj za pravice in dostojanstvo delavskega razreda, ki mu danes pravimo srednji sloj.

Podžupan murskosoboške občine dr. Timi Gomboc, ki je povedal, da je prvi maj praznik vseh nas, ki spoštujemo delo kot vrednoto in spomnil kako pomembni so odnosi in spoštljiva komunikacija na delovnih mestih.

Izpostavil je, da trenutno živimo v zelo turbulentnih časih. "Soočamo z draginjsko krizo, na drugi strani nas pestijo vojne razmere, ki povzročajo negotovo stanje, in težko vemo, kaj nas čaka v prihodnosti," pove.

Zbranim je čestital ob prazniku dela in povabil na osrednje kresovanje v Mestni občini Murska Sobota, ki bo v nedeljo 30. aprila od 17. uri v Černelavcih.

Zbrani obiskovalci so lahko prisluhnili zvokom Pihalnega orkestra Murska Sobota.

Več fotografij v spodnji galeriji …

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      28.04.2023 ob 13:18 gost

      Delavec ni zaščiten nima nikakršne pravice če ne dobi plače ni nikomur mar

      12 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.04.2023 ob 18:59 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        28.04.2023 ob 18:59 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

        0 1 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      28.04.2023 ob 14:22 gost

      Ta požupan je res nekši frajer ali se pa dela .Nej mogel dol vzeti sončnih očal pa sploh sonca ni bilo . Res se zna napraviti

      12 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      28.04.2023 ob 15:45 gost

      Res se vsi brigajo za delavce zanima me če so pucuncaj pri modreci resan dobili plačo. Samo zakaj bi se drugi zato brigali če pa sindikat ščiti moreca Nej delavca. Ta sindikalna pri me reci niti krave nemre zagovarjati kamoli delavce. Halo kje ste to kmetico najšli da zastopa delavca. Res ste samo zato da delate zastonj ko imate takega sindikalnega zastopnika.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.04.2023 ob 7:56 župa gost

        dokeč delavce taki zastopajo kot je gospa Zde....,nede nikaj inači,njoj je samo važno ,ka čim več dobi v tošlin.Se ve koga mislim.

        5 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      28.04.2023 ob 19:47 kapateje gost

      Živel PRVI MAJ. Ampak tale 1 MAJ je že zdavnaj pozabljen, in ne služi več tistemu namenu za kar je bil postavljen. Delavce in delavke se izkoriščuje 100 na uro. Nekateri delajo brez plačila po 3 mesece, iživljanje nad zaposlenimi itd. 1 MAJ je seda,j da se politična goveda slikajo, raja pa da se ga nažere, mladi pa itak ne vejo čemu služi ta praznik.

      6 2 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      29.04.2023 ob 9:14 X gost

      Vsakoletno ploskanje ob kresu in pleskavici ter silovitih nagovorov radikalnih sindikalistov , ki svoj vrh doseže ob praznovanju . Vlade so tak delovnik uzakonile ,šele ko je bil ta na (prostem ) trgu že prevladajoč ,ker se je predvsem v idustriji pokazlo za najbolj učinkovitega in je kapitalistu prinašal še večje dobičke kot jih je daljši delovni čas . Če b bilo ustrezne in usposobljene delovne sile dovolj , kapitalista( vsvobodnih državah) ne bi mogel nihče prisiliti , da skrajša delovni čas (ko se je kasneje zgodilo z uzakonitvijo 40 -urnega delovnega tedna , ampak takrat so bili že vsi na takem delovnem urniku ) Ker je ni bilo je moral najboljši pač ponuditi ugodnejše delovne razmere, drugače bi svojo tovarno lahko zaprl . Ironično je ,da 1. maj ni praznik v ZDA , kjer naj bi se vse začelo . Drugje prvi maj spremljajo levičarski (socialistični) simboli . V nemalo državah izbruhnejo nemiri , ki jih podžgejo različna anarhistična gibanja . V Sloveiji pa predvečer prižigajo kresove ,širi se vonj po čevapčičih , v zraku so hlapi cenenega vina . Vrstijo se govorci , jugonostalgiki pridejo na svoj račun .Da zaklučim s stavkom ,,,, Danes je drugače , saj zlobni in pohlepni kapitalisti pehajo ljudi v revščino . Včasih se zdi , da so ti ljudje 1. maj zamenjali za 1. april .

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      29.04.2023 ob 14:38 gost

      Če delavci plačujejo članarine,potem tudi pričakujejo,da se sindikati borijo za njihove pravice!!!Po moje pa vsak tudi ne more biti sindikalist in bi tukaj trebalo nekaj naresti in postaviti res prave borce za delavske pravice!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      29.04.2023 ob 20:47 en neodvisni gost

      Primer iz G. Petrovec je samo dokaz ne dela inšpekcije. No kje je zdaj Lukec Mesečni? Spet bo ogromno govora o pravicah delavcev, a naredilo se ne bo nič. Inšpektor za delo pa bo 5. maja spet dobil plačo za nedelo!!!

      3 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.