https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KULTURA

FOTO: Odprtje samostojne razstave Klaudie Kolarič

29.04.2023 ob 6:00  

V Art galeriji Jurak so, v organizaciji Društva 29a, odprli samostojno razstavo slikarke Klaudie Kolarič, z naslovom Gravitira-mo. Z glasbo je odprtje popestril pianist Jure Vočanec.


Umetnica Klaudia Kolarič je rojena v Munchnu. V nenehnem iskanju same sebe se je preselila v mamino domovanje v Posedarje pri Zadru, kjer se je intenzivno posvetila slikanju, risanju, oblikovanju, šivanju in kreacijam nasploh. Navdih za ustvarjanje je našla v raziskovanju narave, predvsem v raziskovanju dalmatinskega kamna. Vseskozi je v njej tlela želja po večjem znanju iz področja likovne umetnosti, dokler se ni odločila, da se vpiše na likovno akademijo v Munchnu, in sicer smer konceptualna umetnost in grafika. Tukaj se začne njeno spogledovanje z iglo in sukancem in od tu izvirajo njene ideje in prenos le-teh v vizualni svet.

Njena likovna dela so kombinacija tekstila in slikarstva in v tem mediju se izraža zadnjih sedem let. V tem času je pripravila več razstav. V času epidemije se je preselila v očetov rojstni kraj Črešnjevce.

V likovnih delih uporablja predvsem naravne materiale, obstoječe reciklira in jih na novo interpretira, pri čemer se preizkuša v skrajnih mejah slikarskega polja. V dela vnaša različne materiale, predvsem iz tekstilne industrije. Najpogosteje je to sukanec, različni trakovi, mrežice, ploščice in pa elementi, ki se uporabljajo pri oblikovanju nakita.

Barve izdeluje sama, in sicer iz jajc in lanenega olja, ki jim dodaja pigmente. Podlaga za ustvarjanje je pogosto tudi svila in saten. Raziskovanje sodobnega časa in skrivnosti narave opazovalcu igrivo predstavlja s pomočjo matematike, kemije in fizike. V ospredje postavlja različna vprašanja sodobnega časa.

Več fotografij v spodnji galeriji ...

Foto: Društvo 29a

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      29.04.2023 ob 6:15 lepec gost

      Lepooooooo!!!!

      1 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.04.2023 ob 19:12 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        29.04.2023 ob 19:13 gost

        Fantastic work-from-home opportunity for everryone... Work for three to eight hrs a day and start getting paid in the range of 7,000-14,000 dollars a month... Weekly payments....... 𝐖𝐰𝐰.𝐣𝐨𝐛𝐬𝐫𝐞𝐯𝐞𝐧𝐮𝐞.𝐜𝐨𝐦

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        07.05.2023 ob 17:27 Pavel gost

        Kaj pa je na tej razstavi lepo? Likovno zelo siromašno, povrhu tega pa še brez vsebine. V tekstu so opisani materiali, in to je vse. Še najmanj pa je konceptualnega dela. Od avtorice oziroma pisca teksta, bi pričakoval, da se napiše nekaj o tem.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      29.04.2023 ob 9:05 gost

      Januš grozni bo imel tudi razstavo na Madžarskem v družbi vseh razdiralcev evropske unije. Poljska češka mađzarska Slovenija in to bodo izvajali oligarhi držav omenjanih Orban Janša češki in poljski debili. Vse te ljudi Jože Pučnik niti pogledal nebi kamoli se z njimi sestajal in proti Evropi. In zato da je prav Pučnik bil zaslužen da se je Janša postavil na politični prostor samostojne Slovenije ga je izdal zatajil Pučnika keri je ustanovil stranko SDS Janša pa mu jo je ukradel. In taki ljudje bi bili vodje evropske unije sami diktaturi na kupu. Od teh 4 debilov Evropa lahko pre pričakuje jedrsko raketo kot od Putina.

      2 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      29.04.2023 ob 11:02 AAAAAAAAAAAAA gost

      Rejsan moreš biti pritejgnjeni ka pri takšnon prispevki omenjaš Janšo pa SDS itd.

      12 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      29.04.2023 ob 12:26 gost

      Ma pusti ga, človek je umsko prizadet pa na trdih drogah, takega nemreš resno jemati. Z tem Janušem je dosaden bolj kak driska, še najbolj talentiran papagaj se tolko ne ponavlja kot ta fikser.

      11 1 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.