https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Zaradi napačne uporabe škropiva umrlo milijon čebel

30.04.2023 ob 16:00  

V hrvaškem Međimurju je umrlo več kot milijon čebel, poroča hrvaški portal N1. Krivec je kmet iz neposredne bližine čebeljih družin, ki je oljno ogrščico škropil s sicer dovoljenim insekticidom, a ga je uporabljal napačno. Oljno ogrščico bi namreč moral škropiti pred cvetenjem, sam pa je rastlino škropil v času njenega razcveta.


Kot poroča portal, je umrlo več kot 200 čebeljih družin, škodo, ki bo morda še večja, pa je prijavilo več kot 20 lokalnih čebelarjev. Po prvi oceni je umrlo več kot milijon čebel.

Inšpekcijski nadzor je potrdil, da je krivec eden od kmetov iz neposredne bližine, ki je napačno uporabljal sicer dovoljeni insekticid za oljno ogrščico. Inšpekcija bo na podlagi ugotovitev uvedla prekrškovni postopek.

Na območju Međimurja so sicer že dvakrat prej čebele množično umrle, a je do smrti čebel tokrat prišlo v najslabšem času, ko se čebele pripravljajo na veliko pašo akacije, navaja STA.

* Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      30.04.2023 ob 17:07 gost

      Gdo bo zdaj odgovarjal z poboj čebelic. Verjetno je kriva vlada. Seveda kmet ni nič kriv on je samo pijavka kera se je prisesala na državno blagajno. Cela država financira kmete njim kopuje prestižne trakture avtomobile kombajne stroje itd. Kmeteki pa vračajo tako da grejo paradira po Ljubljani z tem prestižen in ubijajo čebelice zastrupljajo zrak z pasticidi itd. Zakaj da vse kar pridelajo prodajo v tujino mi pa moramo uvažati odpad iz drugih držav. Vse njim vkrej žiti pa obdavčiti. Prekleti,,,,, kulaki,,,.

      12 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      30.04.2023 ob 17:21 gost

      Prokleti kmet zabiti !

      8 8 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      30.04.2023 ob 18:04 gost

      Kmeti ne samo da so zabiti še bolj so,,,, pohlepni kulaki,,,,,,.

      11 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      30.04.2023 ob 18:35 gost

      To je DF.

      5 3 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      30.04.2023 ob 21:18 kapateje gost

      Nisem kmet, ampak kmeta spoštujem in ga cenim bolj kot vse mestne ljudi tega sveta. Za pogin čebel je morda res griv kmetovalec apak bodo to ugotovile pristojne službe. Za pomore čebel za katere pa so krivi čebelarji, ko krmijo pozimi čebele z neustrezno hrano pa lepo pometejo pod preprogo. Bom pa še napisal to, vi mestna BURŽUAZIJA. Tudi avtoprevoznik si mora kupiti tovornjak da lahko vozi, kmet stroje da lahko dela, strugar računalniško vodeni CNC kateri stane čez 100.000€, zidarstvo Maučec ima bagere,dvigala, kamione pa se bi lahko našteval. Ampak vi mestni ljudje ste poneumljeni in taki boste ostali. Drugo ne premišljujete kako si boste napolnili želodce in da bo socialna drug mesec višja.

      11 4 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.