https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Kaj prinaša lunin mrk?

04.05.2023 ob 6:05  

V petek, 5. maja, nas čaka mrk polne lune v škorpijonu. Ob 19.34 bo nastopila polna luna, ob 19.24 pa lunin mrk. 

Lunin mrk se pojavi, ko se Zemlja nahaja med soncem in luno ter meče senco na površino lune. Pojavijo se lahko samo ob polni luni in so zanimiva tarča za opazovanje neba. 

Tokratni lunin mrk bo polsenčni lunin mrk in bo viden v delih Afrike, Azije in Avstralije.

Drugi bo delni lunin mrk 28. oktobra in bo viden v delih vzhodne Amerike, Evrope, Afrike, Azije in Avstralije.

Vsaka polna luna ima tako duhovno asociacijo kot tudi astrološko korespondenco. Glede na Farmers Almanac je polna luna v maju znana kot "cvetlična luna", kar se nanaša na cvetenje po Severni Ameriki. V skladu s svojim duhovnim imenom ta lunacija predstavlja vrhunec pomladi, zato bo star pregovor, da "aprilski nalivi prinašajo majske rože", med to lunacijo zagotovo zazvonil. Ko je pomlad v polnem razmahu, bo cvetlična luna vesela in razburljiva, saj vabi novo življenje.

Lunin mrk v škorpijonu nosi močne energije, ki bodo verjetno vznemirile naša čustva. Morda čutimo stvari iz naše preteklosti ali skrite sence, ki prihajajo na površje. Lahko se razkrijejo zahtevne informacije ali celo skrivnosti. Počutimo se lahko izpostavljene in nekoliko ranljive.

* Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.