https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

GLOBALNO

Kmalu bomo lahko spremljali tudi lokacijo vlaka

04.05.2023 ob 12:50  

Kdaj bomo lahko sledili vlakom, tako kot lahko sledimo paketom na mobilnem telefonu? Na Slovenskih železnicah (SŽ) obljubljajo, da bodo pripravili rešitev za sledenje vlakom, ki bo na voljo potnikom, že do konca tega meseca, piše časnik Finance. 

Na SŽ so pripravili rešitev za sledenje vlakom, ki bo potnikom na voljo na njihovi spletni strani že konec tega meseca. Možnost sledenja vlakom on-line bo prav zagotovo velika pridobitev za vse uporabnike tega javnega prevoznega sredstva, še zlasti zato, ker je na železnicah veliko nepredvidenih dogodkov, ki povzročajo zamude in posledično velike nevšečnosti uporabnikom. 

Na SŽ sicer že omogočajo vpogled v lokacije tovornih vlakov naročnikom prevozov v tovornem prometu, v potniškem prometu pa so lahko do podatkov do sedaj dostopali le prometniki. Informacijske table o prihodih in odhodih vlakov niso na voljo na vseh železniških postajah.

"Zanimanje za potovanja z vlaki je sicer povečano tako v notranjem kot v mednarodnem prometu. V letu 2022 je število prepeljanih potnikov zraslo na skoraj 15 milijonov potnikov, kar je približno četrtina več kot leta 2021. Trend trend rasti naj bi se nadaljeval tudi v prihodnje," navaja časnik.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.05.2023 ob 13:15 gost

      Glede na velikost Slovenije in hitrost vlakov se spremljanje lahko opravi tudi s prostim očesom.

      16 9 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.05.2023 ob 13:22 gost

      Vlak lahko spremljaš v Sloveniji peš kajti prej prideš v Ljubljano z kolesom kot z vlakom o kopru pa da ne govorim. Vlak na kitajskem pot od hodoša do kopra naredi v 30 minutah. V Sloveniji pa 5 ur če je šreca in če na progi ni kake veverice.

      14 7 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.05.2023 ob 13:31 gost

      Na progi Hodoš koper vozijo najmamj udobni vlaki. Nimaš se kje nasloniti nimaš kam nog dati voziš se pa 5 do 6 ur. So pa proge kjer si na vlaku 1 ali pol ura in vse udobje. Ali res nimate pojma kam kak vlak pošljete ali pa res Prekmurci ne spadamo v Slovenijo. Vse vodilne na tej železnici odpustiti ker niso sposobni. So pa itak vodilni vsi iz stranke SDS. Sami polpismeni kreteni.

      20 14 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        04.05.2023 ob 21:30 Z69 gost

        To je zato,ker sledimo modernizaciji in imamo moderne vlake,ker nam pa proga ni moderna za take vlake pa nima veze.

        4 0 Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.05.2023 ob 8:55 Gost gost

        No ja. Nekdo nekoga ozmerja s polpismenim kretenom, sam pa ima v svojem postu polno pravopisnih napak. Pravi biser.

        0 0 Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.05.2023 ob 14:53 gost gost

      BUDALA VSE JE JANŠA KRIV ČE MAŠ VUKA PA NEMREŠ SEDETI TOJ SO TVOJI LEVAKI BEDNI KA BI MEL SPALNIK DO LJ KP ZAHOD PRAVIŠ IDI SE PELAJ GRAC DUNAJ PA BOŠ VIDU KAK JE TAM DOBIŠ MEDVEDA NEJ SAMO VOLKA ŠTENKAROŠ

      12 6 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      04.05.2023 ob 17:19 Koks gost

      Grosuplje Ljubljana novo mesto se vozijo prazni novi vlaki

      3 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    6. gost
      04.05.2023 ob 18:41 gost

      14. 53,,,,tele pijano SDS kaj tebi ni jasno. Kaj ti nakladaš. Gdo drug pa če ne Januš grozni keri je te 30 let v parlamenti kriv zato da Slovenija gre v razvoju nazaj ne naprej. Kajti ta opica od politika je vedno zraven ko je bil več kot 15 let na vladi je vse zajebal. Ko pa je bil v opoziciji pa samo jebe mački mater in zavira tiste ki so na vladi. Štekaš pijandura SDS. Kaj ti je na škodil včeraj pokvarjeni sendvič v Ljubljani kerega van je podturil satelit Januša groznega Rupar. Keri je z janusem groznim zajebal upokojence za dostojne penzije. Zdaj pa jih prisilno vozi v Ljubljano glupe upokojence da vrne debila Januša groznega na vlado ker mu že več sortiman pomirjeval ne pomaga od vseh političnih porazov.

      9 10 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    7. gost
      05.05.2023 ob 7:15 Franc gost

      ŠŽ potrebujejo temeljito prevetritev kadrov, ki bodo podjetje postavili v 21. stoletje. Ne gre za infrastrukturo, gre za odnos do uporabnikov storitev preko zaposlenih in z uvajanjem sodobnih tehnologij.

      4 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    8. gost
      08.05.2023 ob 21:04 ....... gost

      vsak vlak od Kopra do Hodoža ima vsak dan 1 uro zamude. Tudi v obratni smeri.Zaka?????????. KER SE ŠČITI VODSTVO ŽELEZNIC (JANŠEVA STRANKA), KRIVILO PA SE BO VLADO. Sramota države, da taki vodijo železnico, potem pa zraven za tako relacijo še najmanj udobni vlaki.Prekmurcem že paše, na postaji v Murski pa navodila in oglasi v MADŽARSKEM JEZIKU, KJE ŽIVIMO ZA BOŽJO VOLJO????????????????????????????????????????????

      1 0 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
      • gost
        08.05.2023 ob 21:27 Lendavski nadvojvoda(original) gost

        Gost,piše se "Hodoš",je pa res,da je sindikalno delavsko vodstvo SSDS na železnici,tupasti ljudje imajo tupaste predstavnike.Ne bat,leteli bodo,oni primitivni zavaljeni polpismeni Janshevi.

        1 0 Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.