https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Znano, kdo je prevzel vodenje murskosoboške policijske postaje za izravnalne ukrepe

04.05.2023 ob 13:55  

Vodenje Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota je 1. maja 2023, prevzel Anton Kreslin, ki je pred tem enoto po pooblastilu vodil skoraj leto dni. Kreslin se je v policiji zaposlil leta 1997, ko je začel opravljati dela in naloge policista – pripravnika na Policijski postaji Lendava, kjer je vse do lanskega leta opravljal različna dela od policista do pomočnika načelnika.

Policijska postaja za izravnalne ukrepe je področna enota, ki je primarno ustanovljena za delo v cilju odkrivanja nedovoljenih vstopov, preverjanja zakonitosti bivanja na ozemlju Republike Slovenije ter preprečevanja in odkrivanja nedovoljenih migracij in čezmejne kriminalitete. Enota prav tako izvaja vse ostale temeljne naloge policije. Policisti te enote lahko zoper osebo, za katero obstaja utemeljena verjetnost, da naj bi prestopila notranjo mejo, izvajajo izravnalne ukrepe.

Med izravnalne ukrepe spadajo ukrepi preverjanja osebe in pregleda listin ter kontrola osebe, pregled prevoznega sredstva in stvari.

 Foto: PU M. Sobota

Vsa pooblastila v zvezi izravnalnih ukrepov, ki so uzakonjena v Zakonu o nadzoru državne meje, se morajo izvajati naključno in nediskriminatorno zoper osebe, ki so notranjo mejo prestopile. Izravnalni ukrepi so prvenstveno uzakonjeni zaradi varnostnega manjka, ki je nastal zaradi ukinitve mejne kontrole, sporočajo s Policijske uprave Murska Sobota.

    Fotogalerija

    Komentarji

    1. gost
      04.05.2023 ob 15:25 lepec gost

      Oooo kako lepo izgleda.......

      2 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    2. gost
      04.05.2023 ob 16:13 gost

      Iz Gornje Bistrice ! Sin od sekretarja

      2 12 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    3. gost
      04.05.2023 ob 18:32 gost

      Zakaj ti stari pordeči dobijo take položaje mladi šolani pa doma sedijo in od dosade obrodijo kak bi zakuhali da bi jih vzeli resno.

      4 17 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    4. gost
      04.05.2023 ob 20:57 lepec gost

      Kaj bo tale izravnaval???

      2 13 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino
    5. gost
      05.05.2023 ob 8:59 gost

      baš me boli zanj i ostale

      2 5 replyOdgovori Prijavi neprimerno vsebino

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.