https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Prekmurcu prenehal mandat na čelu državne raziskovalne agencije

04.05.2023 ob 18:00  

Z imenovanjem vršilke dolžnosti nove Javne agencije za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost Republike Slovenije (ARIS) je Mitju Laniščaku tako prenehal mandat na čelu Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije (ARRS).

Vlada je na današnji seji za v. d. nedavno ustanovljene Javne agencije RS za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost (ARIS) imenovala Špelo Stres, so sporočili po seji vlade.

Vlada je ARIS, ki je univerzalna pravna naslednica Javne agencije za raziskovalno dejavnost RS (ARRS), ustanovila minuli teden. Direktorju ARRS Mitju Lainščaku je tako z današnjim dnem z odločbo vlade prenehal mandat. Špeli Stres mandat v. d. direktorice ARISa začne teči v petek, in sicer do imenovanja novega direktorja ARISa, vendar največ za šest mesecev.

"Špela Stres je bila doslej pomočnica direktorja za evalvacijo in kakovost na Institutu "Jožef Stefan" (IJS), pred tem pa dolgoletna vodja Centra za inovacije in prenos tehnologij na IJS. Dejavna je na področju podpornega okolja za inovacije, na področju zaščite in vrednotenja intelektualne lastnine, prenosa tehnologij in ustanavljanja odcepljenih podjetij ter vzpostavljanja finančnih mehanizmov za inovacije. Je članica upravnega odbora Evropskega sveta za inovacije (EIC), članica Strokovne skupine za ekonomski in družbeni vpliv raziskav in inovacij (ESIR) za DG R&I Evropske komisije in nacionalna delegatka na forumu za prenos znanja Evropske organizacije za jedrske raziskave (CERN), so še zapisali.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija