https://www.nepremicnine.net/oglasi-prodaja/beltinci-dobelska-cesta-2-stanovanje_6598659/
https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

LOKALNO

Ljutomerski Komorni zbor Orfej na Irskem prejel zlato priznanje

06.05.2023 ob 6:00  

Komorni zbor Orfej iz Ljutomera je na mednarodnem zborovskem tekmovanju na Irskem pod vodstvom Andraža Hauptmana osvojil zlato priznanje, so sporočili iz zbora. Mednarodno tekmovanje je potekalo med 27. in 30 aprilom. 

Ljutomerski Komorni zbor Orfej se je udeležil mednarodnega zborovskega tekmovanja »Fleischmann International Trophy Competition«, ki je potekalo od 27. do 30. aprila v Corku na Irskem. Na festivalu se je predstavil s tremi nastopi, na sobotnem tekmovalnem nastopu pa je pod vodstvom dirigenta Andraža Hauptmana predstavil sledeči program: Itene ò miei sospiri (Gesualdo de Venosa), Psalm XLII (Desiderium ecsulis) skladatelja Uroša Kreka in The Slow Spring (John Høybye).

Izmed trinajstih pevskih zasedb iz Evrope in Amerike je strokovna žirija Orfeju dodelila 90,33 za zlato, v skupni razvrstitvi pa odlično četrto mesto. Prva tri mesta so bila podeljena zborom iz Estonije. Komorni zbor Orfej in Andraž Hauptman so bili nagrajeni tudi v kategoriji posebnih nagrad, kjer je dirigent Andraž Hauptman za najbolj kreativno in izvirno izvedbo umetniškega programa prejel trofejo z nazivom The McCurtain and McSwiney Memorial Trophy. Tako je ta trofeja v Corku že tretje leto zapored šla v roke slovenskemu zboru oziroma dirigentu. Pevci in pevke bodo trofejo ponosno hranili do marca 2024, ko jo bodo vrnili v Cork, v roke naslednjemu prejemniku.

Zbor je pred vrnitvijo v Slovenijo gostoval tudi v Dublinu, kjer je pod pokroviteljstvom veleposlaništva Republike Slovenije na Irskem in veleposlanika Stanislava Vidoviča, v torek, 2. maja, v katoliški cerkvi Svete Marije izvedel celovečerni koncert. Pevci in pevke Orfeja so se obiskovalcem koncerta predstavili s štirinajstimi skladbami slovenskih in tujih skladateljev, stoječe ovacije pa nagradili s tradicionalno irsko ljudsko »Danny boy«, ki jo je za zborovsko izvajanje priredil priznani irski dirigent in glasbenik Michael McGlynn.

Foto: arhiv zbora 

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.