https://www.pomurec.com/go/194/Oglasevanje

KRONIKA

Policisti iščejo očividce prometne nesreče v Murski Soboti

06.05.2023 ob 7:30  

V preteklem dnevu so policisti v Pomurju obravnavali enajst kaznivih dejanj, tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami, tri prometne nesreče z materialno škodo, dve poškodbi vozila na parkirnem prostoru, tri kršitve javnega reda in miru, izrečen je bil ukrep prepovedi približevanja, ugriz živali ter pet povoženj divjadi.

Na področju kriminalitete so obravnavali tatvino, sedem kaznivih dejanj grožnje, kaznivo dejanje neplačevanja preživnine, poškodovanje tuje stvari in zlorabo bančne kartice.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat v zasebnem prostoru in enkrat na javnem kraju. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

Še vedno se izvajajo aktivnosti v zvezi izsleditve pogrešane osebe 59-letni Rudolf Radošič iz Ižakovec. Od doma je odšel s kolesom, ki je bilo kasneje najdeno pri reki Muri. Pogrešani je visok okrog 180 cm, suhe postave, s čelno plešo in kratkimi lasmi. Oblečene je imel temno modre hlače in večbarvno majico z dolgimi rokavi. Vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije o pogrešani osebi prosimo, da to sporočijo na tel. št. 113, na anonimno telefon Policije 080 1200 ali na najbližjo policijsko postajo.

Meritve hitrosti bodo policisti danes pogosteje opravljali na območju PP Murska Sobota.

Zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče s telesnimi poškodbami, ki se je pripetila v četrtek, 4. maja 2023, okrog 13. ure, na Bakovski ulici v Murski Soboti, pri izvozu iz AP Murska Sobota, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila znamke Citroen bele barve in kolesar, pozivajo voznika osebnega avtomobila, da se oglasi na PPP Murska Sobota ali pokliče telefonsko številko policije. Prav tako pozivajo morebitne očividce ali vse, ki bi imeli koristne informacije o poteku prometne nesreče.

Foto: arhiv Pomurec

    Fotogalerija

    Komentarji

    info_outline

    Opozorilo

    Slovenski knjižni jezik je samo naš, zato ga cenimo. Na Pomurec.com želimo vzpodbujati njegovo rabo, zato vas naprošamo, da vaš komentar podate v slovenskem knjižnem jeziku. Pri tem sledite tudi načelom kakovostnega komentiranja. Najboljše komentarje bomo ob koncu leta nagradili.

    Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Pomurec.com. Pozivamo vas k strpni in argumentirani razpravi brez sovražnega govora.

    Po Kazenskem zakoniku KZ-1 je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe. Pomurec.com bo v primeru obrazložene zahteve državnih organov, ki temelji na zakonski podlagi, podatke o komentatorjih, s katerimi razpolagamo, tem tudi posredoval.